– Jeg har ikke lyst til å gjøre noe som helst

LEI SEG OG SINT: Blogger Caroline Berg Eriksen, her fra INTERVJUET på VGTV. Foto:Mathias Jørgensen,VG

«Fotballfrue»: – Jeg er så utrolig lei meg

I et ferskt blogginnlegg forteller Caroline Berg Eriksen at hun har det ekstra vondt nå, men at hun også er sint.

 • Kristine Hellem Aanstad
 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Marie Moen Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

I går innrømmet ektemannen Lars-Kristian Eriksen å ha skrevet en rekke kommentarer med falske navn på konas blogg.

– Det er flaut å innrømme, men nett-trollene har til tider greid å komme under huden på meg, skrev han i en mail til VG.

Mandag publiserte «Fotballfrue» et blogginnlegg hvor hun skriver:

«Jeg er så utrolig lei meg. Jeg sover ikke og spiser ikke, jeg har ikke lyst til å gjøre noe som helst, jeg har mistet lysten på alt og det eneste som holder meg gående er familien min, vennene mine og dere der ute som jeg er så glad i».

GIFT: Lars-Kristian Eriksen og Caroline Berg Eriksen på rød løper før jubileumsshowet på «Skal vi danse» i høst. Foto:Frode Hansen,VG

På bloggen skriver hun også om at hun er redd for å være alene hjemme av frykt for å bli oppsøkt av de hun mener er ute etter henne.

«Jeg ønsker ikke å forsvare det han har gjort, men jeg håper at dette innlegget gjør at dere kan forstå hvordan det kunne skje. Noen ganger har han følt at det har vært deilig å blåse fra seg på samme måte som så mange andre gjør, uten å være seg selv. Det er helt feil å gjøre dette anonymt på nett, for det er å synke ned på deres nivå, og det er derfor han er lei seg. Av og til er det vanskelig å tenke klart, det er lett å feile. Han lærer og vi lærer».

Hun skriver videre:

«Jeg er heldig som har Lars-Kristian. Alt han vil er å beskytte meg. Det var han som fikk meg på bedre tanker den gangen jeg hadde et anstrengt forhold til mat. Han er min beste venn og støttespiller, han er mitt alt».

- Ikke perfekt

I det ferske blogginnlegget forteller Caroline at hun føler seg mobbet hver dag. Hun presiserer at hun ikke er perfekt på noen måte, men at hun pleier å ha det veldig bra. Med unntak av nå.

27-åringen nevner også ulike usanne rykter i blogginnlegget:

«Det har blitt fortalt at jeg og min søster egentlig ikke er søstre, at Nelia er syk, og at det var derfor vi ikke ønsket å vise bilder av henne i starten. De ringte til og med til Sykehuset i Telemark da jeg lå på føden fordi jeg ikke hadde oppdatert bloggen. Hvem gjør slike ting? De skriver side opp og side ned om hvor stygge jeg og Lars-Kristian er, de diskuterer størrelser på diverse kroppsdeler, eventuell vektøkning- og nedgang, kanskje var jeg egentlig ikke gravid, men faket alt sammen. I følge dem har jeg vært utro med andre tippeligaspillere, jeg har utførte en rekke plastiske operasjoner»

I helgen har anklagene haglet på sosiale medier og diverse forum: Norges største blogger, Caroline Berg Eriksen (27), ble beskyldt for å ha skrevet kommentarer med fiktive navn i kommentarfeltet på sin egen blogg.

Dette har lesere funnet ved å analysere kildekoder og ta skjermdumper av kommentarer.

Slettet og blokkerte

Ekteparet valgte i helgen å slette et stort antall kommentarer i sosiale medier fra lesere som var alt fra skuffet og sinte til nysgjerrige på hva som var fakta og ikke. Kun postive støttemeldinger fikk stå.

Mange brukere skal også ha blitt blokkert av paret og uttrykte stor frustrasjon over det. En rekke personer mente selv at Eriksen-paret har opptrådt som nett-troll ved at de selv skal ha skrevet meldinger som kan oppfattes som mobbing og sjikanering - under falske navn.

Berg Eriksen kommenterer ikke dette spesielt i blogginnlegget, men skriver:

«(...) Ryktene tas ofte videre til bloggen min, ettersom de ønsker å se om jeg svarer eller godkjenner det de skriver i det hele tatt. Dersom jeg ikke godkjenner, tar de det ofte som et tegn på at det er en sannhet. Det sier seg selv at jeg ikke ønsker at slike syke rykter skal spres i kommentarfeltet, eller noe som helst sted

Hele Berg Eriksens blogginnlegg kan leses her (ekstern lenke).

VG har konfrontert Berg Eriksen med de falske kommentarene i helgen, men det er kun ektemannen som vil kommentere saken. VG har forsøkt å komme i kontakt med Berg Eriksen i dag, uten hell.

Skal ha bedt ektemannen om å slutte

Søndag fortalte Lars-Kristian Eriksen til VG i en epost at kona har hatt delvis kjennskap til hans aktiviteter på bloggen.

«Caroline har hørt om noen av disse kommentarene. Hun har alltid bedt meg om å slutte med det, og om å slette de. Hun hadde rett.»

Ekteparet opplyser at de har fått 400.000 kommentarer på bloggen siden 2010. Det er ektemannen som leser disse, og siler ut kommentarene som han ikke ønsker at kona skal lese.

Mange av kommentarene fremstår som hets, mobbing og trusler. 31-åringen skal også ha blitt utsatt for anonym netthets i stor grad som følge av konas blogg, informerer ekteparet overfor VG.

Slik ble de avslørt

Siden fredag har VGs IT-ekspert, systemadministrator Einar Otto Stangvik, ettergått materialet (de falske kommentarene) som har blitt presentert på ulike forum. Han fant ut at mye av informasjonen stemmer.

- De har blitt avslørt av at de falske kommentarene har fått samme utsendertype som kommentarene fra bloggens eier. Det er tydelig at flere kommentarer har blitt lagt inn av bloggens eier, med navn som ikke klart identifiserer ham eller henne som nettopp det, sier Stangvik.

Gjennom sine analyser kan ikke Stangvik si sikkert hvilke kommentarer Lars-Kristian har skrevet. Han kan bare slå fast at enten Caroline eller Lars-Kristian har skrevet flere falske kommentarer.

Stangvik er sikker på at kommentarene har blitt publisert i tidsrommet 2012 til 2014. Videre slår Stangvik fast at ekteparet de siste dagene gjort forsøk på å skjule kommentarene.

- Dette har de gjort ved å blant annet skrive inn gamle kommentarer på nytt, slette flere kommentarer som har hatt spesielt kritiske formuleringer, samt fjerne utseendetypen som administrator tilegnes, sier Stangvik.

Beklaget billedredigering

Det har stormet rundt «Fotballfrue» flere ganger tidligere. I et lengre blogginnlegg postet 2. juledag ba hun leserne sine om unnskyldning for at hun har redigert seg tynnere på en rekke bilder.

« ... Jeg har hatt dårlige dager og bilder som jeg har følt har sett helt feil ut, og da har det dessverre kjentes helt ok å endre litt på størrelsen på en arm, bein eller andre ting. I løpet av min tid som blogger har ikke dette inntruffet veldig ofte, det er unntaket og ikke regelen, men dette gjør det på ingen måte ok, og hver gang jeg har gjort det, vet jeg at det er feil ...», skriver bloggeren og avslutter innlegget:

«Jeg er veldig lei meg for at jeg noensinne har gjort slike feil og tabber, men jeg håper dere kan se det fra min side og tilgi meg.»

Les også

 1. «Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

  Caroline Berg Eriksens ektemann, Lars-Kristian Eriksen, innrømmer å ha skrevet en rekke kommentarer med falske navn…
 2. «Fotballfrue» granskes av Helsedirektoratet etter alkoholomtale

  Flere blogglesere reagerte negativt på Caroline Berg Eriksens (27) omtale av et kjent likørmerke på hennes blogg.
 3. Berg Eriksen beklager fototukling

  Bloggeren Caroline Berg Eriksen (27) deler bilder fra sitt liv med 100.000 daglige blogglesere.
 4. Helsedirektoratet avslutter granskning mot «Fotballfrue»

  Caroline Berg Eriksens (27) slipper refs fra Helsedirektoratet etter at hun omtalte et kjent likørmerke på sin egen…

Mer om

 1. Caroline Berg Eriksen
 2. Blogging

Flere artikler

 1. «Fotballfrues» ektemann innrømmer overfor VG: Skrev kommentarer med falske navn på konas blogg

 2. Caroline Berg Eriksen og ektemannen får støtte: Norske toppbloggere slår ring om «Fotballfrue» etter kommentarjuks

 3. «Fotballfrue» hacket

 4. Riise: – Jeg blir mer og mer sjokkert over hva voksne mennesker er i stand til å gjøre mot andre

 5. Berg Eriksen sier hun ble oppsøkt av mann som hadde truet henne

Fra andre aviser

 1. Caroline Berg Eriksen og mannen med millionoverskudd

  Aftenposten
 2. Fotballfrueblogg rett til værs etter innrømmelser

  Fædrelandsvennen
 3. «Fotballfrueblogg» rett til værs etter innrømmelser

  Aftenposten
 4. En fotballfrues forviklinger

  Aftenposten
 5. Det er viktig å diskutere bloggerne!

  Aftenposten
 6. Ingen bloggpriser til fotballfruen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder