FORTSATT VENNER: Det skapte virale bølger da rapperen Iggy Azalea (til venstre) tvitret at hun skulle ønske at hun og duettpartner Britney Spears hadde promotert deres felles låt «Pretty Girls» i større grad. Her er de to sammen på Billboard Music Awards i mai i år. Foto:Jason Merritt,Getty Images/AFP

Iggy Azalea med krass medie-kritikk etter Britney-«krangel»

– Jeg føler at media vil at kvinner i musikkbransjen skal gjørmebryte med hverandre.

  • Sofie Braseth

Rapperen Iggy Azalea er kjent for å si det hun mener, noe som har gitt henne en hel del oppmerksomhet siden hun brøt den musikalske vannskorpen i 2013.

Mandag tvitret den australske 25-åringen om sitt nylige musikalske samarbeid med Britney Spears (33), til medias store interesse.

Som svar til en følger som mente at Spears og Azaleas låt «Pretty Girls» floppet, skrev rapperen at det er «vanskelig å sende en sang opp på hitlistene uten promo og tv-opptredener i tillegg.» I tillegg tvitret Azalea at hun uheldigvis bare er gjesteartist på låten.

Ingen førsteplass

I mai slapp de to artistene låten «Pretty Girls» med tilhørende musikkvideo. Singelen nådde en 29. plass på Billboard Hot 100-listen, noe som er relativt lavt å regne for både Azalea og Spears.

TWITTER-TØFFING: Iggy Azalea tydde til Twitter da hun satte skapet på plass for mediebransjen onsdag. Rapperen avviser at hun og duettpartner Spears er uvenner, og sier at hun støtter kollegaen 100 prosent. Foto:Paul A. Hebert,Ap

I fjor sommer kapret Azalea førsteplassen med Charli XCX-samarbeidet «Fancy», og nådde samme høst en tredjeplass med Rita Ora og deres låt «Black Widow».

LES MER: Dette mente VGs anmelder om Iggy Azaleas debutalbum.

Spears på sin side har hele fire topplasseringer på Billboard Hot 100 å vise til, i tillegg til en rekke plasseringer lenger ned på listen.

Se musikkvideoen til «Pretty Girls» her!

«Bye girls»

Etter at den ovennevnte tweeten ble publisert, skrev nettstedet The Popzone at Azalea skylder på Spears og hennes team for den angivelige floppen. Det fikk 25-åringen til å komme med følgende svar til nettstedet:

«Kommentaren min er saklig, den gjelder for enhver sang. Jeg trenger ikke å suge kvinnens rumpehull 24/7 for å være hennes venn, gjør jeg? Farvel jenter.»

Dette fikk en rekke medier, deriblant TMZ og norske 730.no, til å krafse på tastaturet.

Kort tid etter var også frøken Spears aktiv på mikrobloggen, og sendte ut en tweet som enkelte nettsteder antydet var myntet på Azalea – som nylig annonserte at hun kansellerer sin kommende turné:

«Kan ikke vente med å komme tilbake til Las Vegas. Så takknemlig for at jeg har show for resten av året å se frem til ... #YouWantAPieceOfMe»

Føler media vil ha gjørmebryting

Onsdag gikk imidlertid Azalea ut og kritiserte media for å konstruere en krangel mellom henne og duettpartneren, melder Huffington Post.

IKKE HELT PÅ TOPP: Britney Spears fikk sitt gjennombrudd med «...Baby One More Time» i 1999. Singelen nådde en førsteplass på Billboard Hot 100-listen, mens hennes ferske samarbeid med rapperen Iggy Azalea «bare» nådde en 29.-plass. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

«Jeg er ærlig talt ikke overrasket, men fortsatt veldig trist over at media prøver å skape en krangel mellom Britney Spears og meg.» skriver 25-åringen på Twitter.

«Vi er fortsatt venner, og jeg har ikke sagt noe negativt om henne i det hele tatt. Gjør det meg til skurken å ønske at vi hadde promotert en singel mer?»

Videre skriver hun at hun «føler at media vil at kvinner i musikkbransjen skal komme seg ut og gjørmebryte med hverandre», og at hun som kvinne blir veldig krenket.

«Jeg føler at pressen bare vil se jenter være åpenlyst seksuelle mot hverandre, og ikke ha noen reell mening annet enn "jeg elsker det!" ^. ^», tvitrer Azalea.

– Skuffende

23-åringen bedyrer at Spears er hennes venn, og at hun støtter henne 100 prosent.

«Kvinner i media bør være i stand til å ha en voksen og subjektiv mening uten at det er noe mer enn det.», skriver Azalea, før hun konkluderer med at hun er «over det»:

«Kvinner i musikkbransjen er ikke det samme som et tenåringsdrama (...) Vi er businesskvinner og kunstnere. Ikke slemme jenter.»

Dette er ikke første gang den australske 25-åringen setter skapet på plass i offentligheten. Les om Azaleas Twitter-krig med rap-kollega Azealia Banks her (VG+).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder