NYTT ALBUM: Åtte år etter «Death Magnetic» er Metallica igjen klare med nytt album. Her er Lars Ulrich, Kirk Hammett,  James Hetfield og Robert Trujillo på filmpremiere i 2013.
NYTT ALBUM: Åtte år etter «Death Magnetic» er Metallica igjen klare med nytt album. Her er Lars Ulrich, Kirk Hammett, James Hetfield og Robert Trujillo på filmpremiere i 2013. Foto: Eric Charbonneau Ap

Metallica gir ut plate for første gang på åtte år – lanseringsdatoen er klar

RAMPELYS

Metallica overrasket alle med å lansere en ny låt torsdag. Den blir å finne på deres tiende album som kommer ut i høst.

Publisert: Oppdatert: 19.08.16 00:24

– Det kommer faktisk til å skje! Vi vet det har tatt lang tid, men vi kan i dag stolt introdusere dere for «Hardwired ... To Self-Destruct» – det etterlengtede albumet som vil følge opp «Death Magnetic»!

Det skriver Metallica på sine hjemmesider torsdag, og kunngjorde samtidig at deres tiende plate vil ha lanseringsdato 18. november i år.

2015: Bygget scene for Metallica – ble alvorlig skadet

Det betyr at albumet «Death Magnetic» endelig får en oppfølger, åtte år etter lanseringen. Bandet annonserte allerede i 2011 at de hadde startet arbeidet med en ny plate.

Metallica i Bergen 2015: Her er anmeldelsen

Metallica er et av tidenes mest suksessfulle band og har solgt svimlende 110 millioner album gjennom en karriere på over 30 år.

James Hetfield, Lars Ulrich, Robert Trujillo og Kirk Hammett danner i dag det som blir sett på som tidenes største heavy metal-band.

Les også: Metallica-trommis sliter med øresus

Med låter som «Enter Sandman», «Sad But True», «The Unforgiven» og monsterhiten «Nothing Else Matters» blir bandet ofte nevnt som blant de viktigste artistene gjennom musikkhistorien.

Her kan du lese mer om