Dyreparken får bot for laserbruk på Sabeltann-show

Kristiansand Dyrepark trosset avslaget om laserbruk under fjorårets «Kaptein Sabeltann».

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Flere laserstråler ble brukt under Kaptein Sabeltann-forestillingene i Dyreparken, til tross for at Statens strålevern nektet bruken på grunn av farlig stråling. Nå får parken bot.

Bakgrunn: Dyreparken anmeldt for ulovlig laserbruk

Politiet i Kristiansand har ilagt Dyreparken et forelegg på 5.000 kroner for overtrampet, melder Fædrelandsvennen.

LASERHANSKE: Dette er en av to laserhansker som ble brukt under sommerens Kaptein Sabeltann-show i Kristiansand. I dag ligger en på et laboratorium hos Statens strålevern. Foto: IVAR GRØTTA GRAV, VGTV ,

Fire laserpekere var festet til en hanske som ble brukt av den onde fyrsten «Mega Kahn» under forestillingen «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant» i fjor sommer.

– Disse laserpekerne er så sterke at både publikum og ansatte har blitt utsatt for fare. Det er ekstra bekymringsfullt at laserpekerne ble benyttet i en barneforestilling, sier avdelingsdirektør Hanne Kofstadmoen til avisa.

Statens strålevern: Sabeltann-laser er farlig

Dyreparken ønsker ikke å kommentere saken.

Det var en ansatt i Statens strålevern som var på forestillingen med sin familie og oppdaget at laserhansken ble brukt, til tross for at Dyreparken hadde fått avslag på søknaden om å bruke hansken.

Administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamot, uttalte til VG i fjor at han ikke var klar over den ulovlige laserbruken før han fikk politianmeldelsen.

– Vi synes dette er en veldig beklagelig sak, og har brukt de siste dagene til å dykke ned i hva som har skjedd. Vi forutsatte at hansken har vært godkjent, ettersom vår underleverandør opplyste om dette før premieren av forestillingen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder