SKOLEN: Her på Den internasjonale Skolen på Bekkestua ble det avfyrt vådeskudd i januar. Foto: Trond Solberg , VG

Vådeskudd i veggen på prinsesse Ingrid Alexandras skole

En av livvaktene som passet på prinsesse Ingrid Alexandra, avfyrte i januar et skudd som traff en vegg på den internasjonale skolen i Bærum.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Episoden skjedde i en vaktbu ved skolen om morgenen 18. januar i år, mens livvakten passet på prinsessen som var på skolen, melder NRK.

I politirapporten NRK har fått innsyn i, står det også at skuddet var en «utilsiktet avfyring» – altså at det skal ha skjedd ved et uhell. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

Skuddet skal ha blitt avfyrt ved 08.50-tiden, altså etter skolestart.

Prinsesse Ingrid Alexandra har gått på Oslo internasjonale skole siden august 2014.

PRINSESSEN: Prinsesse Ingrid Alexandra har gått på Oslo internasjonale skole siden august 2014. Foto: Trond Solberg , VG

– Ingen hørte skuddet

Rektor ved skolen, Janecke Aarnæs, sier til VG at skuddet ikke var hørbart inne på skolen, heller ikke for dem som hadde kontor nærmest.

– Vi hørte absolutt ingenting. Ingen på skolen ville ha visst om dette hvis ikke vi ble varslet om det fra politiet. Det skjedde i et lukket miljø, inne i politiets egen sikkerhetsbod, og den står på baksiden av skolebygningen, forklarer hun til VG.

Ingrid Alexandra 12 år: Skolen flagget ikke for prinsessen

Elevene hadde startet undervisningen, så ingen var i nærheten da vådeskuddet traff veggen i rommet.

Skolen har ikke sett grunn til å varsle foreldre som har elever ved skolen – før i går.

– Da valgte vi å gå ut med informasjon siden det var blitt offentlig kjent, og vi var forberedt på at det ville bli en sak i media. Men dette var ingen faresituasjon. Det gjaldt hverken elever eller ansatte, så vår sikkerhetsvurdering har vært at dette ikke var nødvendig å varsle om – hvis det da ikke var blitt allmenn informasjon, sier rektor.

Hun forteller at skolen ikke har mottatt noen bekymringsmeldinger fra foreldre etter at saken ble kjent

Får kritikk: Prinsesseskole uten nynorsk

Etterforskes

Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet, vil ikke kommentere hendelsen.

– Men vi er orientert, sier hun til VG.

Den kongelige politieskorte (DKP) har ansvaret for sikkerheten for kongefamilien. Livvaktene er alltid bevæpnet med skarpladd pistol på jobb.

Vaktlederen i DKP varslet politiet i Asker og Bærum om hendelsen etter en og en halv time, skriver NTB. Politiet har gjort kriminaltekniske undersøkelser.

Politiets vådskudd: Nær halvparten ikke meldt Spesialenheten

– Saken skal etterforskes, men vi vet ikke per nå når den blir ferdigstilt, sier Liv Øyen, leder for Spesialenheten for politisakers avdeling i Øst-Norge til NRK. Politiet ønsker ikke kommentere ytterligere før etterforskningen er ferdig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder