KOMIKER: Abubakar Hussain, kjent fra serien «Tabu med Abu», til høyre hans eget bilde fra sykehuset. Foto: Krister Sørbø/Privat

Komiker Abubakar Hussain forteller om hjertesvikt: – Jeg holdt på å dø

NRK-profilen Abubakar Hussain (29) sier at livsstilen med mat, alkohol og tobakk resulterte i hjertesvikt og rehabilitering.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Abubakar Hussain, mest kjent fra TV-serien «Tabu med Abu» forteller om festingen som holdt på å ta livet av ham i en snapchat-video som han har postet på sin åpne Facebook-side. Komikeren sier han holdt det gående i tre år, før det gikk galt like før jul.

– Jeg har ikke fortalt det til alle, men de siste tre årene har jeg festet noe helt jævlig. Jeg har vært usunn både med mat og drikke, røyking, alkohol, det som skal til, sier Hussain i videoen.

PÅ INTENSIVEN: Abu sendte dette bildet av seg selv til sine venner, fra intensiven på Ahus. Foto: Privat

– Hvis man tar med festing i tre år, drikke seg i hjel, spise seg i hjel ... Jeg fikk hjertesvikt i desember. Jeg holdt på å dø. Det har gått utover meg fysisk og psykisk, forteller han i videoen.

Les også: Disse kan kuppe komiprisen

VG snakker med Hussain dagen etter han har lagt seg inn på rehabilitering for å endre de dårlige vanene, og få seg et sunnere liv.

Han forklarer hvorfor han valgte å legge ut videoen og fortelle om problemene.

– Jeg gjorde det fordi det er mange som har spurt. Og kanskje ville det også hjelpemeg psykisk å få det ut. Jeg har bare fått positiv respons tilbake, det hjelper virkelig til motivasjonen her oppe, forteller han.

Les portrett av Abubakar på VG+: Den hjemvendte mann

Videoen lagde han i går kveld rett etter at han hadde kommet frem til rehabiliteringssenteret et par timer utenfor Oslo.

Han sier det var en stor oppvåkning å få hjertesvikt i en alder av 29.

– Det har gått veldig inn på meg. Jeg har ikke klart å skrive noe, jeg har vært slapp siden det skjedde i desember. Jeg tenker mye på hva som hadde skjedd hvis jeg hadde dødd, med familien min, datteren min og vennene.

GJENNOMBRUDD: Abubakar Hussain fikk komiprisen for årets gjennombrudd i 2014. Foto: Krister Sørbø VG

Han sier det tok lang tid før alvoret gikk opp for ham da kroppen sa stopp i desember, og at han ventet i det lengste med å oppsøke hjelp.

– Jeg hadde gått opp 30 kilo med vann i kroppen. Jeg klarte ikke få på meg skoene, og sovnet hver andre time. Selv da forstod jeg ikke at det var noe alvorlig galt.

Søsteren hans oppfordret Abu til slutt om å oppsøke legevakten - og Abu forteller at han ble sendt derfra til intensiven på Ahus.

– Det var virkelig intensivhjelp. Jeg fikk oksygenmaske, og husker egentlig ikke resten av den dagen. Da jeg våknet stod det fire overleger rundt meg, vennene mine gråt.

– Mens alle feiret jul og nyttårsaften var jeg på Ahus, forteller komikeren i videoen han har lagt ut på sin Facebook-side.

Da han kom hjem igjen etter to uker var han tappet for energi, men ikke før han snakket med fastlegen bestemte han seg for å legge seg inn på rehabilitering, forteller komikeren. Ifølge hans Facebook-post la han seg inn på rehabilitering torsdag.

– Jeg følte meg helt jævlig. Å komme seg opp og begynne å trene er ikke så enkelt. Jeg er ikke lat, men alt det som har skjedd har gått utover psyken. Jeg håper disse ukene kan hjelpe meg fysisk og psykisk - nå skal jeg trene og spise ordentlig!

KOMIKER: Abubakar Hussain, kjent fra «Tabu med Abu» på NRK. Foto: Krister Sørbø VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder