Harvey Weinstein og hans advokater ber retten om å avvise søksmålet mot ham fordi de påståtte overgrepene skjedde langt tilbake i tid. Foto: AP

Weinstein ber retten om å avvise søksmål mot ham

Hollywood-produsenten Harvey Weinstein ber retten om å avvise et søksmål hvor seks kvinner anklager ham for seksuelle overgrep eller trakassering.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Saken er en av flere som er blitt rettet mot den berømte Hollywood-produsenten i kjølvannet av metoo-kampanjen.

Weinsteins advokater mener søksmålet bør avvises fordi de angivelige overgrepene er foreldet. Samtidig hevder de det mangler bevis som bygger opp om anklagene.

les også

Uma Thurman bryter stillheten om Harvey Weinstein

Under et innlegg i en domstol i New York tirsdag viste advokatene til at skuespiller Gwyneth Paltrow jobbet med Weinstein, og vant en Oscar, flere år etter at han ifølge anklagene skal ha trakassert henne under arbeidet med en annen film.

De leste også opp tidligere uttalelser fra kuespillerne Jennifer Lawrence og Meryl Streep som satte produsenten i godt lys. Uttalelsen fra sistnevnte ble gitt i oktober i fjor, da hun sa at Weinstein alltid hadde vært respektfull i arbeidsforholdet dem imellom.

Streep mener at Weinsteins bruk av hennes uttalelse «som bevis på at han ikke misbrukte MANGE andre kvinner er patetisk og hensynsløst».

– De kriminelle handlingene han er anklaget for er hans ansvar. Og om det er noe som helst rettferdighet igjen i dette systemet, vil han betale for det, skriver Streep i en uttalelse.

Omfattende sak

Kvinnene bak søksmålet beskylder Weinstein for å ha forgrepet seg på unge kvinner som prøvde å slå gjennom i Hollywood, i situasjoner hvor de var alene med ham.

les også

Tarantino angrer på at han ikke gjorde mer for å stoppe Weinstein

De hevder også at Weinstein og hans tidligere filmselskaper jobbet sammen for å skjule seksuell trakassering og overgrep.

– Harvey Weinstein misbrukte både oss og andre kvinner flere ganger, og han brukte sin enorme rikdom og makt til å true, skremme, forfølge, trakassere og tie oss, sa kvinnene da sakspapirene ble levert.

Den norske skuespilleren og modellen Linn Natassia Malthe er blant de som har kommet med anklager mot mediemogulen for trakassering:

Saken er bygget opp som et massesøksmål, og kvinnene har sagt at de vil representere «titalls, om ikke hundrevis» av kvinner som har anklaget 65-åringen for overgrep og seksuell trakassering.

Flere saker

Minst 75 kvinner har stått fram i mediene og fortalt om ulike former for overgrep, trakassering og upassende oppførsel fra Weinstein. Han er under etterforskning i både New York, London og Los Angeles som følge av anklagene.

les også

Steven Spielberg til VG: #metoo må ikke bli et blaff

Tidligere denne måneden ble det også kjent at delstaten New York saksøker Harvey Weinsteins selskap The Weinstein Company for ikke å ha beskyttet kvinnelige ansatte fra trakassering.

Påtalemyndigheten i New York leverte søksmålet drøyt fire måneder etter at Hollywood-produsenten fikk sparken fra filmselskapet Miramax.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder