TVILLINGMOR: Anita Skorgan, her avbildet tidligere i år. Foto: Line Møller

Anita Skorgan åpner opp om livet med to funksjonshemmede barn

I 22 år har Anita Skorgan (60) levd med to funksjonshemmede barn. Nå snakker hun om den delen av livet for første gang.

Skorgan understreker at livet med de to jentene har vært preget av mye kjærlighet og store følelser, men sier også at det har vært vanskelig.

– Du kan jo tenke deg. To rullestoler. Alle foreldre håper jo at alt skal gå bra. Og når det ikke gjør det, så er det et sjokk og en veldig sterk følelsesmessig påkjenning. Det er jo en sorg. Og så er det veldig, veldig mye hardt arbeid, sier Skorgan i kveldens «Lindmo».

les også

Anita Skorgan: Dette har utfordringene i livet lært henne

Pluss content

I programmet forteller hun at tvillingjentene hennes, Julie og Maria, begge har cerebral parese, og at de nå begge har flyttet i en egen bolig hvor ikke Skorgan lenger har det daglige ansvaret.

Nå føler hun at hun har hodet over vannet, forteller hun til NRK.

– Jeg har ikke hatt krefter til å fortelle om det før nå, sier Skorgan.

Hun forteller at hun har lært mye om seg selv, og at man ikke skal være for rask til å dømme andre.

– Det er veldig, veldig sterkt å oppdage at du kommer i kontakt med ting inni seg, som du overhodet ikke trodde du hadde, både på godt og vondt: Hvor mye kjærlighetsevne man har, hvor mye man er i stand til å tåle, men også mørke ting. Man blir aggressiv og utålmodig, lei seg og sint, og alt det der. Min forståelse for andre mennesker er blitt mye større, for vi er ikke unike noen av oss, vi deler denne menneskeligheten. Når du blir kjent med deg selv, forstår du også hva andre mennesker baler med. Det er lett å være kjapp med å bedømme andre mennesker, men dét har jeg skjønt at man ikke må gjøre, for man aner ikke hva folk går og bærer på, sier Skorgan.

I en SMS til VG fredag morgen skriver Anita Skorgan:

«Jeg har bestemt meg for å ikke utdype dette mer enn det som kommer frem under programmet. Ikke overfor noen».

I januar sa hun følgende til VG om tvillingene:

– De har spesielle behov begge to. Det er et eget kapittel. Det å ha Maria og Julie har lært meg mest av alt. Om å håndtere smerte og prøvelser. Men også om uventede gleder. Gleder som skjuler seg under kjempesvære, rare steiner du ikke ville ha funnet hvis du ikke måtte løfte dem.

Hun rørte mange TV-seere, og ikke minst Ole Paus, da hun sang denne låten i «Hver gang vi møtes» i 2014.

Anita Skorgan har tre barn. Sara Skorgan Teigen, som hun har med Jahn Teigen, og de to tvillingene hun har med sin tidligere samboer Freddy Dahl.

I 2017 fortalte Skorgan åpent om at det var slutt med hennes kjæreste gjennom fem år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder