Knust av «norsk» låt

LONDON (VG) Suksessen med Trine Reins poplåt «Torn» var så voldsom for Natalie Imbruglia (28) at hun ble helt vettskremt og gjemte seg vekk.

Tore Ulabrand Johansen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Jeg trakk meg tilbake fra alt og alle. Jeg isolerte meg, og det vises på det andre albumet mitt. Jeg kjente ikke meg selv på ordentlig. Å være alene var veldig bra for akkurat den saken, sier filmaktuelle Imbruglia til avisen The Times.

Historien er slik: I 1996 hadde norske Trine Rein stor suksess med melodien «Torn», skrevet av hennes co-produsent Phil Thornally, Scott Cutler og Anne Previn.

Hevnet seg

Året etter gjorde Natalie Imbruglia, den gang et ungt australsk stjerneskudd, best kjent fra såpeserier på fjernsyn, sin egen versjon av låten. «Torn» var også hovedsporet på hennes første album, «Left of the Middle».

Imbruglias versjon ble en verdenshit. Den ble en av de mest spilte melodiene på britisk radio, og videoen ble vist på alle TV-kanaler. De færreste var klar over at det var snakk om en coverversjon - ikke før den populære programlederen Chris Evans gjorde et stort poeng av det i sitt frokostshow på BBC.

Ifølge The Times ville Evans hevne seg på Imbruglia fordi hun hadde avvist ham da han gjorde tilnærmelser til henne. Evans foreslo blant annet at «Torn» på platecoveret burde utstyres med underteksten «stjålet fra...»

Alt oppstyret tok så hardt på Natalie Imbruglia at hun isolerte seg fullstendig, først på en liten øy i Storbritannia, senere i en villa i Spania.

Kaster ikke klærne

Selv i dag, seks år senere, er hun ytterst nøye på å understreke at hun ikke skrev «Torn» selv, når hun snakker om låten.

- Du vet at jeg ikke skrev den, sier hun i Times-intervjuet.

Natalie Imbruglia er premièreaktuell i Norge i en rolle i Rowan Atkinsons actionkomedie om den hemmelige agenten Johnny English. Hun er filmens «Bond-pike», men kaster ikke klærne, som Bond-piker gjerne gjør.

- Hadde jeg måttet gjøre det, hadde jeg ikke tatt rollen. Jeg har opptrådt i bikini mange ganger, og aldri følt meg vel. Jeg kommer nok aldri over usikkerheten over kroppen min, sier Imbruglia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder