Klær for coole jenter

(VG Nett) Reese Witherspoon bruker klærne hennes, Karolina Kurkova viser dem frem. En fornøyd Carolina Herrera koser seg under New York Fashion Week.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

ELEGANT KJOLE: En elegant kjole blir vist på Caroline Herrera-visningen under Olympus Fashion Week, vår 2005 i Bryant Park 9.september 2004 i New York City. Foto: AFP

SE BILDER FRA NEW YORK FASHION WEEK HER

Herrera representerer en moderne, feminin stil som alltid er populær.

- Det er ikke rart skuespillere som Renee Zellweger og Reese Witherspoon velger klærne til Carolina Herrera, sa redaktøren i bladet Glamour, Cindi Leive til AP.

Casual, men elegant

Herrera er kjent for å lage klær som er casual, men samtidig elegante. Hun kan finne på å sette sammen en retromønstret bluse og et sofistikert skjørt, eller bare sy på avanserte broderier på en ellers så enkel stroppe-kjole. Resultatet er stor oppmerksomhet og popularitet.

Under New York Fashion Week viste kolleksjonen til Herrera at hun er inspirert av 40-tallets tekstiler og interiørdesign.

Noen klær hadde flise-mønstre, andre så ut som mosaikk i farger som espresso-brunt, elfenben, grønt, rødt og mandarin.

KURKOVA: Den tsjekkiske modellen Karolina Kurkova viser klærne til sin navnesøster Carolina Herrera. Foto: AFP

For å være i stil med kolleksjonen bar modellene minimalt med sminke og løst, flagrende hår.

Fashion Week varer frem til onsdag med folk som Zac Posen, Calvin Klein, Michael Kors, Ralph Lauren og Oscar de la Renta.

Driver med mer enn klær

Selskapet til Carolina Herrera ble grunnlagt for 20 år siden, med en klar visjon om hvordan en elegant kvinne med stil skulle kle seg.

POPULÆR DESIGNER: Carolina Herrera viste torsdag frem sin vår-kolleksjon under New York Fashion Week. Foto: AFP

Carolina Herreras eksklusive flaggskipforretning i New York inneholder klær, briller, dufter og håndvesker. Dessuten har hun kreert en luksus-brudekolleksjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder