Pernille Sørensen slutter i «Nytt på Nytt»

Fredag vil Pernille Sørensen ha sin siste sending av det populære programmet.

Publisert:

Det bekrefter hun til NRK.

– Det er ekstremt rart. Jeg kjenner på et virvar av følelser, sier hun til kanalen.

– Det er en gjeng med svært morsomme mennesker jeg ikke skal jobbe mer med, og det gjør meg veldig trist.

Sørensen har vært fast inventar i panelet hos «Nytt på Nytt» siden 2015. Den gang tok hun over etter Ingrid Gjessing Linhave.

Men nå er det altså slutt. Til høsten skal komikeren ha premiere på med humorshowet «3 for 1» med Live Nelvik og Kristine Riis.

I tillegg skal hun jobbe med en ny, stor humorserie for NRK og være manusforfatter på to andre prosjekter.

– Når alle disse ballene lander samtidig så blir det vanskelig med en fulltidsjobb som «Nytt på Nytt». Universet har bare 24 timer i døgnet, og da blir det vanskelig å sjonglere fire jobber, sier hun til NRK.

Det er foreløpig uklart hvem som overtar stolen etter Pernille Sørensen.

Komikeren har de siste 20 årene jobbet i mange ulike TV- og sceneproduksjoner, deriblant «Løvebakken», «20 spørsmål» og «Uti vår Hage». Sørensen innrømmer til NRK at dette taktskiftet er ekstra spesielt fordi hun har hatt jobben så lenge.

– Og en jobber så intenst og så tett sammen gjennom året. Da blir en veldig knyttet til de en jobber sammen med.

Samtidig som Sørensen gleder seg til nye prosjekter, gruer hun seg til å ta farvel med det hun omtaler som en fantastisk epoke.

De siste ukene har hun uteblitt fra flere sendinger, og vært erstattet av vikarer som Sigrid Bonde Tusvik og Liv Gulbrandsen. Årsaken til dette har vært innspilling av «Side om Side».

Tidligere kom også nyheten om at høstens sesong, hvor Sørensen spiller en av hovedrollene, vil bli den siste.

– Det kommer til å ta tid for meg å fordøye at et helt tiår med to store jobbproduksjoner med så mange mennesker jeg er glade i, er over.

Hun forteller at hun kommer til å savne variasjonen og spenningen med nye gjester hver uke i «Nytt på Nytt», i tillegg til alle de humoristiske diskusjonene med kollegene Johan Golden og Bård Tufte Johansen.

Sørensens siste opptreden vil bli i velkjent selskap, da tidligere programleder Jon Almaas gjester programmet sammen med Knut Nærum.

– Den siste sendingen blir med alle guttene jeg har jobbet med. Sirkelen er sluttet.

Det har foreløpig ikke lyktes VG å få kontakt med Sørensen mandag morgen. Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Lene Mykjåland, opplyser at hun skal jobbe som vanlig med å forberede ukens sending.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no