SKAPTE KRITIKKSTORM: Det er dette klippet som får hundeelskerne til å rase mot dansedommer Tor Fløysvik. Foto: faksimile TV 2

Tor Fløysvik kritiseres etter hundeløft

(VG Nett) Tor Fløysviks hardhendte løft av hunden Flora på TV, har ført til en storm av kritikk mot «Skal vi danse»-dommeren.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel


- Jeg er ikke stolt, sier dommeren om hundegrepet.

Det var under lørdagens utgave av «God Kveld Norge» at Fløysvik skapte furore blant hundeelskere landet over. Nå har også TV 2-nettstedet omtalt kritikken.

Bakgrunnen er en større reportasje i forbindelse med dommerens krangel med deltaker Noman Mubashir og hansdansepartner Nadya i forrige uke.

KONTROVERSIELL: Tor Fløysvik har vært ute i hardt vær før, etter flere år som dommer i «Skal vi danse». Foto: Scanpix

I TV-saken filmes blant annet Fløysvik på jakt i skogen, med sin engelske setter Flora.
I et klipp ser man dansedommeren bære en søkkvåt Flora i nakke- og ryggskinn, på en måte som har forferdet enkelte seere.

- Vi ville aldri godtatt en sånn behandling på våre hundekurs. Hvis noen hadde gjort det, hadde jeg sagt klart ifra at slik behandler vi ikke hunder, sier hundeinstruktør Berit Øberg, som i over ti år ledet Askers Hundeklubb.

VGTV: Kari Traa har danset av seg babykiloene

Hun mener Fløysviks behandling strider med hundeklubbens filosofi.

- Vi skal opptre vennlig overfor hundene, og på våre kurs er det fokus på human innlæring. Man får ikke en glad og samarbeidsvillig hund av slik behandling. Samtidig kan man ikke dømme noen nord og ned på bakgrunn av et så lite klipp, det kan ha sett verre ut enn det egentlig var, understreker hun.

Turid Buvik, innehaver av Trondheim Hundeskole, en av de største atferdspraksisene i landet, er sjokkert over klippet som ble vist på TV.

- Vi håper dette var et engangstilfelle, sier Buvik og fortsetter:
- Men spesielt når man er kjendis og på TV må man passe på hvilke signaler man sender ut. Det er aldri greit å løfte en hund slik, men spesielt ille er det når det går på TV, sier Buvik.

Unnskyldte seg

Fløysvik ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett. På sin Facebook-side la han seg imidlertid langflat søndag:

«Kjære hundevenner.I går på God Kveld Norge ser dere meg løfte Flora dit jeg har bedt henne sitte.Hunden er klissvåt og jeg glipper grepet og løfter henne på en måte som ikke ser bra ut. Naturligvis skulle jeg satt henne ned og tatt et nytt grep, men slik blir det ikke i alt stresset. Tv2 lovet å klippe seansen. Jeg er ikke stolt og beklager. I over 40 år har jeg jaktet og trent med utallige venner, ingen har noen gang sett meg behandle mine hunder slik og det skal heller aldri skje igjen.Takk»

Under innlegget har han fått en rekke kommentarer, mange av det støttende slaget, som disse:

«Men dette er sikkert ikke du den eneste i dette landet som har gjort. Som du og sier, stresset situasjon.»

«Av dette skjønner man at du er en ekte dyrevenn:)Ingen kan unngå at uhell kan skje.»

Hundeadferdsekspert Buvik mener det er når hundeeierne blir frustrerte, at man lett handler ubetenksomt.

- Når man er stresset tenker man kanskje ikke like mye over hva man gjør, men å dette er definitivt ikke greit, mener hun.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder