ÅPNER OPP: Prins Harry forteller at han unngikk å kjenne på sorgen etter tapet av sin mor, prinsesse Diana. Det tok ham mange år å innse at han trengte profesjonell hjelp. Foto: Joe Giddens AFP

Prins Harry om Dianas død: – Jeg har vært nære ved å ha et totalt sammenbrudd flere ganger

I to år måtte prins Harry gå til behandling hos psykolog for å bearbeide sorgen etter morens død, avslører han i nytt intervju.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den 32 år gamle britiske prinsen snakket ut om morens død og forteller at han i en alder av 28 år måtte søke profesjonell hjelp. I to år gikk prins Harry til behandling hos forskjellige psykologer «flere ganger» og begynte med boksing.

Det sier prinsen i et åpenhjertig intervju med avisen The Telegraph.

– Jeg fikk høre at boksing var en god måte å få ut sinne på. Det reddet meg, for jeg har vært nære ved å slå til noen. Da var det enklere å slå noen som hadde på seg boksehansker, sier prinsen.

Fikk du med deg? Prins Harry bekymret for kjærestens sikkerhet

– To år med totalt kaos

Prins Harry var bare 12 år og prins William 15 da prinsesse Diana mistet livet i trafikkulykken i Paris 31. august 1997.

Den yngste prinsen velger å være åpen om sine problemer for å utfordre stigmaet rundt mental helse. Harry sier han ønsker å gjøre en forskjell mens de unge i den britiske kongefamilien «fremdeles interesserer».

– Det gikk mange år hvor jeg ikke tenkte på det, og deretter to år med totalt kaos. Jeg visste ikke hva som var galt med meg, sier prins Harry.

– Min måte å håndtere det på var å stikke hodet i sanden og la være fra å tenke på moren min, fordi hvordan kunne det hjelpe? Det ville bare gjøre meg trist. Det ville ikke få henne tilbake.

Sett denne? Prins Harry og kjæresten på hemmelig ferie i Tromsø

MISTET MOREN: Prinsesse Diana sammen med sønnen Harry på en ferie i Mallorca i 1988. Foto: Str Reuters

Prins Harry: – Nære ved å ha totalt sammenbrudd

Prinsen forteller at han i det siste på nytt har blitt stilt overfor sorgen over å miste moren og presset livet som kongelig fører med seg.

– Jeg kan med trygghet si at det å miste moren min i en alder av 12 år, og stenge inne alle følelsene mine i etterkant, har fått seriøse følger for meg – både personlig og i jobben.

– Jeg har vært nære ved å ha et totalt sammenbrudd flere ganger.

Dette er Meghan Markle: Samfunnsbevisst og berømt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder