AVLYSER: Kong Harald og resten av kongehusets medlemmer avlyser alle kommende arrangement. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Kongen: - Landet vårt er i en alvorlig situasjon

Kongehuset melder på sine nettsider at alle offisielle arrangement er avlyst eller utsatt som følge av coronasmitten - og kong Harald oppfordrer nå alle til nasjonal dugnad.

Artikkelen er over 21 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

«Med utgangspunkt i myndighetenes råd og tiltak, vil Kongehuset avlyse eller utsette alle offisielle arrangement. I første omgang gjelder dette frem til påske», skriver Kongehuset.

Statsråd og andre møter som følger av Kongens konstitusjonelle rolle vil opprettholdes.

Fått med deg? Skoler og barnehager stenges

Hans Majestet Kongen sier i en uttalelse at det nå er viktig at alle deltar i en nasjonal dugnad for å unngå smitte.

– Landet vårt er i en alvorlig situasjon som rammer enkeltmennesker og hele samfunnet. Det er avgjørende at vi alle deltar i den nasjonale dugnaden for å unngå å utsette oss selv eller andre for smitte. Det er derfor viktig at vi alle følger anbefalinger og pålegg fra myndighetene, sier Kong Harald som takker helsepersonell som nå gjør alt de kan.

– Vi må bidra med det vi kan for å hindre spredning av viruset, og jeg vil særlig takke helsepersonell over hele landet som i disse dager gjør sitt ytterste for å avhjelpe situasjonen. Vi alle håper at utviklingen snart vil snu, sier kong Harald i meldingen fra Kongehuset.

I forrige uke reiste kong Harald og dronning Sonja som planlagt til Jordan på statsbesøk. Kommunikasjonsdirektør Guri Varpe uttalte at de fulgte situasjonen i dialog med myndighetene med Jordan.

les også

Kongen om den tunge perioden: – Det vil ta tid

Samtidig avlyste svenskekongen Carl Gustav en planlagt gallamiddag med 150 inviterte gjester.

Her har det meste av kongefamiliens program gått som planlagt frem til nå. Senest tirsdag åpnet kronprins Haakon Statpedkonferansen som samlet over 700 deltakere innen spesialpedagogikk i Oslo.

Mens kongefamilien avlyste sin tilstedeværelse ved Holmenkollen Skifestival forrige helg - i samråd med myndighetene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder