MÅ PUNGE UT: Kurt Nilsen ble 11. juli i fjor tatt for promillekjøring. Det koster artisten et sekssifret beløp. Foto: Frode Hansen

Kurt Nilsen får 175 000 i bot for promillekjøring

Den norske artisten fikk en saftig bot etter å ha kjørt bil i påvirket tilstand.

Artist Kurt Nilsen ble tatt i promillekontroll ved Meland golfklubb utenfor Bergen onsdag 11. juli i fjor, i 12-tiden. I dag kom den endelige dommen i Bergen tingrett, der Nilsen selv, i tillegg til manager Jan Fredrik Karlsen, var til stede. I retten ble det klart at Nilsen hadde 0,59 i promille da han stoppet av politiet.

– Jeg var i studio dagen før. Alkohol ble konsumert – helt til cirka totiden om natten. Neste morgen ble jeg litt for ivrig og gikk for tidlig i bilen. Det resulterte i det jeg sitter her for nå, sa Nilsen i retten, ifølge Bergens Tidende.

Han fortsatte:

– Jeg var veldig ærlig med politiet umiddelbart. Det var veldig udramatisk. De spurte hvorfor jeg hadde promille – og jeg svarte at jeg var i middag og studio dagen før. Jeg visste ikke selv at jeg hadde promille, uttalte han.

les også

Kjørte dagen derpå: Kurt Nilsen mister lappen etter promillekjøring

Det var torsdag at VG kunne melde at bergensartisten ble tatt for promillekjøring i fjor. Han ble stoppet av politiet ved Meland golfklubb utenfor Bergen, og vil etter det VG kjenner til få en bot og miste førerkortet i ett år.

– Dette er dessverre en typisk dagen derpå-hendelse, hvor Kurt ble stoppet av politiet i nærheten av en golfbane og tatt i promillekontroll, sa hans manager Jan Fredrik Karlsen torsdag.

SISTE TEST: Kurt Nilsen under generalprøven for NRKs julekonsert i 2017. Foto: Frode Hansen

Det forelå ingen tiltale i saken. I siktelsen, som fungerer som tiltale i slike saker, sto det heller ingenting om hvor høy promille Nilsen hadde.

Ifølge Bergens Tidende foreslo påtalemakten 16 dagers betinget fengsel, 175.000 kroner i bot og inndragelse av førerkort i ett år.

Tingrettsdommer Karstein Rye skal i retten ha sagt at de har tatt 2017-likningen til grunn for botens størrelse. Retten kom derfor frem til at 175.000 kroner er en passende bot - subsidiært 15 dager i fengsel.

Kurt Nilsen vedtok dommen på stedet.

VG har vært i kontakt med Kurt Nilsen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder