BLIR FORFATTER: Synnøve Macody Lund ønsker på sikt å kunne livnære seg av å være forfatter. Foto: Frode Hansen

Synnøve Macody Lund: - Jeg har slitt med selvtilliten

(VG Nett) Skuespiller Synnøve Macody Lund (36) trodde aldri hun skulle tørre å gi ut bok.

  • Håvard Kristoffersen Hansen

Artikkelen er over syv år gammel

Skuespilleren, modellen og filmkritikeren annonserte på sin Facebook-profil i formiddag at hun har inngått en forfatterkontrakt med norske Samlaget.

- Jeg er utrolig happy for å ha klart å bestemme meg for hvilket forlag jeg skal gå for. Det føles veldig godt og riktig å gjøre dette nå, sier hun.

- Har vært for selvkritisk

36-åringen har alltid hatt en stor lidenskap for litteratur og skriving. Hun har tidligere også tatt mellomfag i litteraturvitenskap. Likevel har en bokutgivelse vært langt utenfor rekkevidde.

Les også: «Hodejegerne»-suksess i USA

- Det er ganske stort at jeg har kommet dit jeg har kommet nå. Jeg måtte bikke 35 før jeg klarte å tenke på at noen skal lese det jeg har skrevet. Jeg har slitt med selvtilliten, vært for selvkritisk og har hatt for stor prestasjonsangst for å kunne gi ut en bok tidligere, sier hun.

Macody Lund ble for mange kjent gjennom da hun filmdebuterte i Jo Nesbøs suksessfilm «Hodegjerne», hvor hun spilte mot blant andre Aksel Hennie og Nikolaj Coster-Waldau.

DOKUMENTARFILMSKAPER: Synnøve Macody Lund (36) lagde dokumentarfilm fra storfilmen «Kon-Tiki». Her er hun avbildet under premieren av filmen på en gallaforestilling i Operaen i sommer. Foto: Krister Sørbø

- Blir større enn «Hodejegerne»

- For meg personlig vil dette bli større enn «Hodejegerne», sier hun.

Stord-jenta skal naturligvis skrive på nynorsk. Boken skal etter planen gis ut våren 2014 og første utkast skal være klar til påsken. Skuespilleren vil ikke røpe hva boken skal handle om.

VGTV: Hennie og Macody Lund lekte foran pressen i London

- Det blir en roman, det er alt jeg kan si nå, sier hun hemmelighetsfullt.

Nå ønsker skuespilleren på sikt å bli forfatter på heltid.

- Jeg ønsker å kunne gjøre flere ting samtidig, men ja, målet for både meg og forlaget er jo å bygge et forfatterskap, sier hun.

To kontrakter på én uke

Forrige uke signerte hun også kontrakt med skuespilleragenten Peter Jansson i Stockholm, PMJ management, Artistgruppen. Dette er samme agent som blant annet Mikael Persbrandt.

I forbindelse med storfilmen «Kon-Tiki», som hadde premiere i august, var hun også med på settet og laget dokumentaren «Seile sin egen sjø».

Macody Lund har tidligere vært samboer med «Robinson»-programleder Christer Falck, men paret gikk hver til sitt i sommer.

Les også: Macody om brudd og suksess: - Som to planeter som krasjer

I tillegg som modell, skuespiller og nå forfatter, anmelder hun også filmer i «God Morgen, Norge».

Flere artikler

  1. Endelig film-hovedrolle for Macody Lund

  2. «Frikjent»-Synnøve ler av gammelt bygdesladder

  3. «Hodejegerne» kjemper om prestisjetung pris i kveld

  4. «Hodejegerne»-stjerne lager psykologisk julegrøsser

  5. Synnøve Macody Lund i amerikansk Lisbeth Salander-film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder