FOX-sjef om hvordan de lagde Fox-videoen

TV-kanalen Fox bygger merkevaren med Ylvis-låten The Fox

Den store amerikanske TV-kanalen Fox så Ylvis-videoen på YouTube dagen etter at den ble lagt ut og bestemte seg «for å smi mens jernet var varmt».

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi skjønte med en gang at det ikke finnes mange andre TV-selskap som kunne bruke dette som et merkevare-budskap, sier markedssjef Dean Norris i FOX.

I en e-post til VG forklarer han hvorfor TV-giganten rett og slett valgte å promotere sin stjernespekkede TV-høst med nettopp «The Fox» av de norske Ylvis-gutta - som nå går verden rundt. På rekordtid fikk de flere av kanalens store stjerner med på prosjektet og lagde en egen «The Fox»-video.

Lagde videoen på tre dager

- Vi fant Ylvis-videoen på Youtube fredag 6. september, bare en dag etter at det ble postet. Jeg tror videoen da hadde litt over en millioner visninger. Vi så at antall visninger økte superraskt, og samtidig visste vi at sånt type innhold har et kort liv - så vi bestemte oss for å smi mens jernet var varmt, sier Norris og forteller at de umiddelbart fordelte oppgaver - og lagde videoen på rekordtid.

- Musikkavdelingen vår startet å lete etter Ylvis' kontaktinformasjon, mens en prosjektgruppe begynte å klippe låten og lete etter morsomme klipp fra høstprogrammet til FOX. Faktisk startet vi fredag 6. september og var ferdige allerede ettermidddagen mandag 9. september.

Stjernespekket høstlansering

Kanalen hadde nemlig en stor høstlansering søndag 8. september - der alle FOX-stjernene skulle være tilstede. Der fikk prosjektgruppen flere av stjernene med på Fox-videoen.

- Det var et lykketreff at vi hadde et stort pressetreff der vi skulle promotere høsten på FOX. Så vi hadde full tilgang på alle stjernene våre. Prosjektgruppen dro ut og handlet så mange dyrehode-kostymer som mulig. Vi hadde beskrevet konseptet til talentene våre på forhånd, men vi ante jo ikke om de ville være med. Heldigvis ville nesten alle være med på moroa, forteller Norris til VG.

Fornøyde

Egentlig ville kanalen sende promovideoen allerede mandag 10. semptember, men markedssjef Norris forklarer at musikkavdelingen slet med å få tak i de riktige personene og få klarsignal til å sende videoen.

- Men de skal ha for at de fortsatte helt til det gikk i boks. Nå er vi veldig fornøyde med å ha låten som en del av vår høstlansering for de neste to ukene.

Promovideoen spiller klart på spørsmålet «What does the fox say» - der svaret er alle premierene og stjernene som skal på FOX i høst. Av premierene som ramses opp er det store dansereality-konseptet «Dance to the top», «The Simpsons», «American dad», den nye serien «Brooklyn nine nine», «New Girl», «X Factor», «Bones», «Glee» og «Family Guy».

Glee-rykter

I reklamen opptrer blant annet stjerne som Jane Lynch og Darren Criss fra Glee i revekostymer.

Ifølge ryktene som går, skal det også være planer om at Ylvis-låten vil dukke opp på et eller annet vis i en fremtidig episode av nettopp «Glee».

- Jeg har ingen anelse om hva det showet planlegger, men jeg vet at de følger veldig med på hva som skjer i tiden, sier Norris.

- Har FOX kontaktet Ylvis for å få de med som gjester i et av FOXs show?

- Ikke det jeg vet, svarer Norris.

Verdenssuksess

Ylvisbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker har de siste ukene blitt svært ettertraktet, og nå er de helt over seg over at TV-giganten FOX har laget sin egen «The Fox»-video.

- Det var spesielt. Det er helt vanvittig at Fox har laget en video basert på sangen vår, sier Bård Ylvisåker som ikke hadde drømt om all den oppmerksomheten låten har fått.

Etter at videoen hadde videopremiére på VGTV 3. september har låta gått verden rundt. I skrivende stund har YouTube-videoen hatt intet mindre enn 34,7 millioner klikk, og låten har blant annet sikret brødreparet fra Bergen plass på den amerikanske Billboard-listen.

Låten ligger fortsatt øverst på WiMP og Spotify i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder