SPILTE SAMMEN I FILM: Cate Blanchett og Philip Seymour Hoffman spilte sammen i «Den talentfulle Mr. Ripley» i 2000. Foto: Wenn.com/AP

Blanchett vant Bafta - hyllet Hoffman

Den australske filmstjernen takket sin avdøde kollega da hun vant britenes gjeveste filmpris.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Cate Blanchett vant prisen for hovedrollen i Woody Allen-filmen «Blue Jasmine», som hun også er nominert til Oscar for. Talen brukte hun på å hylle sin kollega, avdøde Philip Seymour Hoffman, som hun spilte med i «Den talentfulle Mr. Ripley».

- Jeg vil dedisere denne prisen til en skuespiller som lenge har vært en monumental tilstedeværelse, som nå er dypt savnet, sa hun blant annet, og fortsatte.

- Phil, du er et enormt talent, din generøsitet og din standhaftige jakt på sannheten, både i kunsten og i livet, kommer til å bli savnet av så mange mennesker, sa Blanchett.

I salen satt blant andre Amy Adams, som spilte med Hoffman både i «Doubt» og «The Master», blank i øynene.

- Du hevet listen hele veien så høyt, og det eneste vi kan fortsette med er å forsøke å heve den videre. Så kompis Phil, din jævel, denne er til deg, jeg håper du er stolt!

BAFTA-utdelingen samlet de største Hollywood-navnen, og hadde også kongelig besøk. Prins William var til stede, og ble blant annet fotografert da han gjorde «high-five» med rapperen Tine Tempah ifølge Daily Mail.

Den delvis norskproduserte dokumentaren «The Act of Killing» vant prisen for beste dokumentar.

«12 Years a Slave», med briter i de viktigste posisjonene både foran og bak kameraet, vant prisen for beste film, mens hovedrolleinnehaver Chiwetel Ejiofor vant prisen for beste mannlige skuespiller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder