SPENT: Christer Torell og Karianne Stensen Gulliksen skal ta godt vare på Kristian Ødegård. Foto: TROND SOLBERG/VG

Kristian Ødegård (39) blir «Skal vi danse»-dommer

Blir gøy å få en annen enn Tor

Kristian Ødegård erstatter Tor Fløysvik i neste «Skal vi danse»-sending. En oppgave han ikke tar lett på.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Komikeren og programlederen vant «Skal vi danse» i 2006. Siden da har han jobbet med flere TV-produksjoner og syklet Sør-Afrika rundt med Dag Otto Lauritzen. Lørdag kveld er han tilbake på dansegulvet, men ikke som deltaker.

Tor Fløysvik, også kjent som «strenge Tor», skal da dømme i en annen konkurranse. Dermed stepper Ødegård inn som vikar. En oppgave han ser på med skrekkblandet fryd.

LES OGSÅ: Carew åpner for «Skal vi danse» etter Sørland-vals

Skummelt

- Det er helt klart at jeg ikke har det samme utgangspunktet som de andre «Skal vi danse»- dommerne til å dømme i en slik konkurranse. Det er litt skummelt. Men på andre siden vant jeg jo dansekonkurransen i 2006 og har vært programleder der flere ganger så jeg kjenner veldig godt til konseptet, forteller han til VG.

SEIERSDANSEN: Kristian Ødegård og dansepartner Alexandra Kakurina under finalen av «Skal vi danse» i 2006. Foto: FRODE HANSEN/VG


Den prisvinnende komikeren innrømmer at han måtte forberede seg grundig før han inntar dansegulvet lørdag kveld.

- Jeg vil jo ikke at folk skal tenke «Hva i all verden gjør han her», så da må jeg jo forberede meg. Siden jeg fikk forespørselen onsdag har jeg tatt fordypningsfag i de tre gjenværende deltakerne. Jeg har sett gjennom alle årets «Skal vi danse»- sendingene for å se hvilke tilbakemeldinger de tre finalistene har fått og notert meg både svakheter og styrker.

LES OGSÅ: Sørland trodde hun måtte danse i stringtruse

- Verdens skjønneste
Dommerne Christer Torell og Karianne Stensen er svært begeistret for sin nye dommerkollega.

- Kristian er verdens skjønneste mann og vi har alle et godt forhold til ham. Vi tror han kommer til å gjøre en helt utmerket jobb som dommer i «Skal vi danse». Det er ikke bare lett å skulle steppe inn som ny dommer så langt ut i konkurransen, men det blir veldig gøy å få en helt annen en Tor til å bedømme de tre finalistene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder