- Misunnelig på Linnéa

SINTE JENTER: Anne-Kat. Herland er stor fan av sinnabloggeren Linnéa Myhre. Foto: Marius Knutsen.

Sinnablogger er favoritten til Anne-Kat.

Anne-Kat. Hærland (38) skulle gjerne vært sinnabloggeren Linnéa Myhre (20), som kan skrive og si hva hun vil uten at det blir bråk.

  • Trine Saugestad Hatlen

Artikkelen er over ni år gammel

- Når jeg sier ting som er på kanten, blir det bare bråk og medieoppslag. Jeg orker ikke ta de rundene igjen. Linnéa kan fortsatt si hva hun vil uten at det får konsekvenser, forklarer Hærland.

En drøy uke har gått siden hun utpekte den populære bloggeren Linnéa til sin humorarvtager.

20-åringen startet bloggen «Alt du vet er feil» for fire år siden. Der skriver hun om hverdagen sin, hvor hun bruker 90 prosent av tiden på irritere seg.

VGTV: Linnea Myhre på @home

Negativiteten har falt i smak. I dag har Linnéa deltidsjobb i NRK P3-programmet Popsalongen, samtidig som hun skriver for nettstedet 730.no og bladet ALFA.

Lov å være sur

For halvannet år siden oppdaget Anne-Kat. bloggeren fra Molde, og ble fan.

- I en verden som på død og liv skal være så positiv og karmaorientert og full av det «The Secret»-våset, er det så deilig at noen skiller seg ut, og sier at det faktisk er lov å være sur, bitter og irritert, forklarer Anne-Kat., da hun møtte sin arvtager sammen med VG denne uken.

- Det er deilig at jeg ikke er helt ensom, det finnes noen som er like irritert.

Mens Anne-Kat. snakker i ett sett, er Linnéa mer tilbakeholden med ordene.

- Jeg er så ræva på å være en sosial person, forklarer hun. Det er ved skrivingen hun hevder seg, når hun da ikke er på jobb i NRK - i de samme gangene hvor Anne-Kat. startet sin karriere.

- Hvordan var du selv som 20-åring?

- Sint og bitter som Linnéa, smiler Anne-Kat., og memorerer tjue år tilbake i tid.

- Jeg hadde vel egentlig lyst til å være med de mest populære, men passet ikke inn.

Tar ikke imot råd

Hun fullførte bare to år på gymnaset før hun følte hun var utlært. Hun ville bli fotograf, men kom ikke inn på fotolinjen. Hun bodde i en diger villa på Smedstad og hadde det egentlig fint, likevel skrev hun «fuck the system» på skoledagboken. Hun var i opposisjon, farget håret henna-rødt og hang på Blitz.

- Jeg hadde ikke noe dyptfølt politisk engasjement, det var vel sikkert bare en eller annen fyr jeg prøvde å imponere, ler hun.

- Har du noen råd til Linnéa?

- Jeg hadde egentlig bare lyst til å møte henne fordi jeg er fan, jeg. Men jeg håper ikke du slutter å være som du er, og hold på irritasjonen. Den er kilde til mye bra, sier hun.

- Jeg tar egentlig ikke imot råd heller, parerer Linnéa.

- Det er mange som råder meg til å gå til psykolog og lese «The Secret» (selvutviklingsbok, journ.anm.). Men jeg følger mine egne råd jeg, selv om det sikkert ikke er så lurt det heller.

Bloggeren vet ikke hva hun skal bli, og har ingen formening om å skulle gå i Anne-Kats fotspor. Hun sier selv hun ikke er utadvendt nok til å bli journalist eller jobbe i TV eller radio, i alle fall ikke ennå.

- De sosiale antennene mine er ikke lange nok. Dessuten bryr jeg meg egentlig ikke om noen andre, det er få ting som interesser meg, sier hun.

- Jeg bare venter på at jeg skal bli voksen. Inntil videre får jeg ta det som det kommer.

Anne-Kat. synes det er helt greit at bloggfavoritten hennes ikke vet hva hun vil gjøre med livet sitt ennå.

- Jeg er sikker på at du får til det du har lyst til, men det er ikke noe hastverk. Du har tak over hodet og jobb i NRK - det holder lenge, konstaterer Anne-Kat, før hun må gå og gjøre seg klar til kveldens forestilling.

Men først gir hun Linnéa en papirlapp med telefonnummeret sitt, med oppfordring om å ta kontakt om hun vil ha hjelp til noe, eller om hun vil ta et glass vin.

Så forsvinner hun til sminken, og bare VG og Linnéa er tilbake.

- Jeg kommer aldri til å tørre å ringe, innrømmer Linnéa.

Les flere kjendissaker på vg.no/rampelys .

Flere artikler

  1. Linnéa er Anne-Kats favoritt

  2. «Sinna-Linnéa» slakter norske bloggere

  3. Linnéa Myhre blogger igjen

  4. Nå møter du disse i VG Helg

  5. Linnéa-fotograf kjenner seg ikke igjen i kritikken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder