SVARER TILBAKE: I januar i år sikret TV 2s nye direktør Trond Kvernstrøm seg Ida Fladen. Den ferske programlederen ble stjerne over natta med reality-programmet «Prosjekt perfekt», som gikk på NRK3 i fjor. Foto: Rolf-Orjan Hogset/TV 2 Foto: ,

Ida Fladen om TV-slakten: Stas at han kommenterer oss

Tidligere TV 2-programleder Oddvar Stenstrøm (68) var ikke nådig i sin omtale av programlederne i «Sommertid» tirsdag. Nå svarer Ida Fladen (28) på den knusende kritikken.

  • Sofia Storhaug
  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Tirsdag ettermiddag gikk TV 2-veteran Oddvar Stenstrøm hardt ut mot programlederne i «Sommertid». I et innlegg på sin egen Facebook-side kaller han blant annet deres journalistiske tilnæming «En hån mot seerne».

Det er spesielt Gunhild Dahlberg og Ida Fladen som blir kritisert.

Nå tar sistnevnte til motmæle. I en melding til VG skriver TV-profilen:

- Det er spennende at nye «Sommertid» skaper debatt og engasjement! Vi er jo i støpeskjeen med vårt nye konsept, og gode innspill tas i mot med takk og vurderes fortløpende. Stenstrøm har lang og god fartstid som journalist og programleder, og det er jo faktisk litt stas at han kommenterer oss, skriver hun i en SMS.

«Sommertid»-kollega og programleder Guri Solberg, fortalte tidligere i dag at hun hadde fått med seg kritikken, og svarte følgende da VG ringte:

- Jeg har fått det med meg, men jeg har ikke lyst til å si noe om det. Jeg synes ikke det er verdt å kommentere.

- Blir du skuffet over kritikken?

- Jeg gidder ikke å si noe mer om det, svarte en kortfattet Solberg.

PÅ SKJERMEN: Ida Fladen (f.v.), Guro Solberg og Gunhild Dahlberg leder «Sommertid» på TV 2. Programmet har hatt varierende seertall den siste uken. Foto: TV 2 Foto: ,

Det krasse innlegget fra Stenstrøm har ført til stor debatt på Twitter og andre sosiale medier. Mange i VGs kommentarfelt er enig i det den tidligere TV-profilen har å si om programlederne, og TV 2.

«Jeg så første programmet. Jeg er helt enig - maken til "tomt prat"! Om hvem av skistjernene som deler rom, hvem som snorker, om hvor de står rundt skibussen nå de tisser», skriver èn.

«Enig med hr.Stenstrøm!! TV2 bør ta kritikken og gjøre noen endringer av programmet...», skriver èn annen.

«Veldig enig med Stenstrøm, programmet holder ikke mål i det hele tatt. Mye bedre før, nytter ikke å ha ungjenter uten erfaring. Kjedelig, flatt og uinterssante saker de tar opp», ytrer en tredje.

IKKE NÅDIG: Oddvar Stenstrøm var ansatt i TV 2 i en årrekke. Nå kritiserer han programmet «Sommertid» i sterke ordelag. Foto: Nils Bjåland , VG Foto: ,

Nærmere 403.000 benket seg foran TV-skjermen for å se den nye programledertrioen Guri Solberg, Ida Fladen og Gunhild Dahlberg mandag. Tidligere har Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland ledet programmet.

Ifølge TV 2 var onsdagens seertall 325.000. Tirsdag hadde programmet kun 172.000 seere. Kanalen mener dette skyldes at det var en halvtimes program som gikk i direkte konkurranse med Dagsrevyen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder