PÅ PREMIERE: Philip Seymour Hoffman på rød løper før visningen av hans siste film «A Most Wanted Man» 19. januar i år. Foto: Reuters

Hollywood-stjerner i sjokk og sorg etter Hoffmans død

Et Hollywood i sorg hyller skuespiller Philip Seymour Hoffman (46).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter at Hoffmann ble funnet død i sin leilighet søndag kveld, har mange Hollywood-stjerner delt sine reaksjoner med sine følgere på Twitter.

«Philip Seymour Hoffman var en brilijant, talentfull mann. Nyheten denne morgenen er sjokkerende og trist. Mine tanker går til hans nærmeste», skriver talkshow-dronningen Ellen DeGeneres.

«(...) Virkelig en stor skuespiller... Borte. Jeg håper noen sier at det er en spøk. Hvil i fred», skriver skuespiller Whoopie Goldeberg.

«Ser nå at det ikke er en spøk. Kondolanser til hans familie», la Goldberg til få minutter senere.

«Sjokkerende og triste nyheter. Hvil i fred Philip Seymour Hoffman. En av de største skuespillerne i sin generasjon og en søt, morsom og ydmyk mann», er meldingen den britiske komikeren Ricky Gervais delte med sine følgere.

Kilder i politiet sier til CNN at Hoffman døde av en overdose.

«Kjære Philip, en vakker, vakker sjel. For de mest følsomme blant oss, kan bråket bli for mye. Velsigne ditt hjerte», skriver skuespiller Jim Carrey.

« Å NEI!!! Philip Seymour Hoffman har dødd. En oppriktig snill, vindunderlig mann og en av våre største skuespillere - noensinne», var skuespiller Mia Farrows reaksjon.

Spilte med Hoffman

Den svenske skuespilleren Lena Endre spilte mot Philip Seymour Hoffman i filmen «The Master», som ble spilt inn i 2011. Endre sier til Aftonbladet at hun og Hoffmann ikke hadde noen scener sammen i filmen, men at hun sørger over en utrolig begavet skuespiller.

- Han var fantastisk, og ble bare bedre og bedre for hver rolle. Som kollega synes jeg dette er uhyre tragisk, sier Endre til Aftonbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder