Madeleine, Christopher O'Neill og datteren prinsesse Leonore under dåpen i juni i fjor. Nå flytter familien til Sverige. Foto:Jonathan Nackstrand,Afp

«Kungen» knuser Maddes husdrøm

Villaen, som opprinnelig var tiltenkt den svenske prinsessen
og hennes familie, blir gjort om til leiligheter. Det har pappa Kongen bestemt.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Forrige uke ble det kjent at prinsesse Madeleine omsider flytter hjem til Sverige etter å ha vært bosatt i utlandet i tre år.

EIENDOMSKONGE: Kong Carl Gustav lager trolig leiligheter av Villa Parkudden. Foto:AP,

Villa Parkudden på Djurgården, som på sin tid ble bygget for prins Carl og prinsesse Ingeborg på 1890-tallet, har lenge vært tenkt til Madde og hennes familie. Men nå som prinsessen endeling flytter hjem ser det ut til at det er lagt helt andre planer for villaen.

- Det pågår en renovering av Parkudden, og vi er ferdig med fasaden og taket. Til våren kommer det til å skje en indre renovering av Parkudden. Som planene ser ut akkurat nå så kan det bli opptil seks leiligheter i huset, skriver Gunnar Holmgren, i Stockholms slottsforvaltning, i en mail til Expressen.

Det er kongen som har siste ord i saken om hva som skal skje med huset, og det skal være han som har besluttet at det 900 kvadratmeter store huset nå skal deles inn i leiligheter.

Opprinnelig var planen at den svenske prinsessen skulle bosette seg i London for å komme nærmere familien, men det var altså ikke nærme nok. Nå har hun og hennes lille familie bestemt seg for å flytte tilbake til Sverige.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder