SAMME DIAGNOSE: Den skotske komikeren Billy Conolly ga sin gode venn Robin Williams råd om sykdommen. Her er kameratene sammen i Skottland i 2000. Foto:Jeff J Mitchell,REUTERS

Komiker-venn: Williams prøvde å ta farvel

Komikeren Billy Connolly snakket med Robin Williams (63) kun dager før 63-åringen tok sitt eget liv. - Robin fortalte at han var glad i meg, forteller komikeren.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I midten av august kom den tragiske nyheten om at den folkekjære, prisbelønte skuespilleren og komikeren Robin Williams var funnet død i sitt eget hjem.

I likhet med sin gode venn Billy Conolly, hadde Williams fått diagnosen Parkison. Mens Conolly fortalte offentligheten om diagnosen sin i fjor, var det kun Williams' nærmeste som viste om 63-åringens diagnose, ifølge The Mirror.

Nå forteller komikeren at Williams ringte han for å spørre om råd, og at den siste samtalen han hadde med sin venn var like før den tragiske hendelsen.

I den nest siste samtalen ga vennen Williams råd om hvordan de skulle håndtere mangelen på ansiktsuttrykk, som er en effekt av sykdommen.

- Han ringte meg en uke etter, kun dager før det skjedde, og sa «det er brilliant, det fungerer», sier Conolly til The Mirror.

- Under samtalen gjentok Robin flere ganger at han var glad i meg. Jeg sa at jeg visste det, men han gjentok «vet du virkelig at jeg er glad i deg». Jeg tenkte hva i all verden er det med han, forteller komikeren.

- Etter hans død tenkte jeg, «å herregud, han prøvde å ta farvel».

Robin Williams-fan?Her er glimtene du må få med deg av Hollywood-stjernen

SAVNER VENNEN: Komiker Billy Connolly har fremdeles problemer med å forstå at han ikke skal få se vennen Robin Williams igjen. Foto:Joel Ryan/invision/ap,Ap

Williams og Conolly møttes for første gang på et kanadisk talkshow for 30 år siden, hvor Conolly mente han så et sjeldent talent. De ble raskt venner og Williams var ofte på besøk om i vennens skotske hjem.

- Han er en fantastisk fyr. Du merker at jeg ikke snakker om ham i fortid, spør Conolly, før han tar en pause.

- Det har fortsatt ikke sunket inn, jeg venter fremdeles på at han skal komme inn i rommet, sier komikeren til avisen.

Williams har siden 70- og 80-tallet vært åpen om sin kamp mot alkohol og narkotika.

Tidligere i sommer la superstjernen seg inn på rehabiliteringsklinikken Hazelden Addiction Treatment Center i Minnesota, for å fortsatt holde seg edru og stoff-fri. Ifølge kona var skuespilleren på rett kjøl før den tragiske bortgangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder