KOMIKERENS KRYPINN: Rune Andersens bolig på Randøya utenfor Kristiansand. Foto:,PRIVAT

Komiker selger sørlandsperle for seks millioner

Humorist og standup-komiker Rune Andersen (52) har lagt ut huset på Randøya for salg.

Artikkelen er over fire år gammel

– Det som ligger bak salget er at det med min jobb blir for vanskelig, sier Andersen til VG.

Komikeren synes det var en vanskelig avgjørelse å legge ut huset han har eid de siste åtte årene.

VEMODIG SELGER: Rune Andersen kan fortelle om fine stunder i huset han har eid i et knapt tiår. Foto:Jan Petter Lynau,VG

– Akkurat nå sitter jeg og ser utover havet. Det er en ro her, og et sted for konsentrasjon og ettertanke. Mange forestillinger ble også til her.

Flere store norske navn har satt sine spor innenfor de fire veggene på Randøya utenfor Kristiansand.

– Anne Kat. Hærland, Per Inge Torkelsen, Ellen Horn, Kyrre Haugen Sydness, Brita Møystad – og så hadde vi «Fire stjerners middag» her. Alle som har vært her sier det samme: «Du må aldri selge denne her. Du får den aldri tilbake igjen.» Det vet jeg jo.

Les stort intervju med Rune Andersen:– Jeg er en applaus-junkie(krever innlogging)

Det arkitekttegnede huset har fire soverom, samt et innredet loft og kontor over sine 210 kvadratmeter, ifølge salgsannonsen på Finn.

«Huset fremstår som meget gjennomført i moderne stil, god standard og lekre detaljer. Badstu med utsikt mot Skagerak. Flott beliggenhet i idylliske omgivelser i beste skjærgård i Randesund. Randøya fremstår som en perle i Sørlands- skjærgården med grense til bl. a. Skippergaten, flotte rekreasjonsområder med svaberg, brygger og badeplasser», frister Andersen med i annonsen.

– Men nå har jeg et dårlig kne som gjør at vinteren blir for tøff, selv om det er paradis på jord to tredjedeler av året.

En annen i underholdningsbransjen som har forsøkt å kvitte seg med en stor bolig er Kurt Nilsen. Han endte opp med å selge den tilbake til et selskap hvor han selv er eier og styreleder.

GREI UTSIKT: Slik ser utsikten ut fra huset til Rune Andersen utenfor Kristiansand. Foto:Anders Martinsen,Sørmegleren

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder