STOR LIKHET: Det er ingen tvil om at det er Dan Børge Akerø som Vegard Grundt Johansen har tatovert på leggen. Foto: FRODE HANSEN (T.H.) OG PRIVAT

Tatoverte programlederkjendis på leggen

Vegard Grundt Johansen (25) synes Dan Børge Akerø er så morsom at han nå har et evig minne av TV-personligheten på leggen.

  • Ingjerd Sørlie Yri

Artikkelen er over seks år gammel

Et videoklipp av programleder Dan Børge Akerø som brekker seg under et innslag for TV-aksjonen i 2008, førte til det som blir et evig minne på Vegard Grundt Johansens legg. Tatoveringen ble først omtalt av nettstedet comoyo.no.

- Vi er noen venner som har sett videoen om igjen og om igjen. Jeg har også sett andre TV-innslag med Dan Børge, og jeg synes han er morsom og flink, oppgir Grundt Johansen til VG som årsaken til at han tatoverte portrettet.

MANGE VIL SE: Vegard Grundt Johansen må ofte trekke opp buksebeinet for å vise frem portrettet av Dan Børge Akerø. Foto: PRIVAT

25-åringen husker også programlederen fra oppveksten, men da var det foreldrene som fulgte mest med på Akerøs TV-show.

Fikk ideen i sommer

Det var da kjæresten skulle ta en tatovering i sommer, at Grundt Johansen fra Skiptvet i Østfold luftet ideen for tatovør Lars Vegas Christoffersen ved tatoveringsstudioet Angel of Pain på Greåker i Sarpsborg.

Onsdag sørget Christoffersen for at portrettet ble tatovert på leggen til Grundt Johansen.

- Hva hvis Dan Børge Akerø i fremtiden gjør noe som du misliker?

- Det har jeg ikke tenkt på, men det tror jeg vil gå helt fint. Da får jeg heller skrive noe under portrettet, sier den nytatoverte 25-åringen, som også har mange andre evige trykk på kroppen.

Har du tatovering av din helt? Send oss ditt bilde.

Sprer glede

Hittil har han bare fått gode tilbakemeldinger på Dan Børge-portrettet.

- Folk spør om jeg kan vise dem tatoveringen, og de smiler og ler når de ser den. Portrettet sprer masse glede. Foreldrene mine var litt skeptiske, men også de har tatt det bra. Men jeg har ikke vist den til mormor ennå...

- Absolutt gjenkjennelig

- Jeg ser på dette som en hyggelig og morsom episode. Jeg er ingen varm tilhenger av tatoveringer, men man pleier jo å være imot noe inntil det gjelder en selv, sier Dan Børge Akerø til VG.

Programlederen synes det er særlig smigrende at Grundt Johansen har valgt et bilde fra Akerøs yngre dager.

- Portrettet var absolutt gjenkjennelig, og jeg synes tatoveringen var godt gjennomført.

TV-profilen har nylig vært i radiointervju med Vegard Grundt Johansen, og han fikk et godt inntrykk mannen som nå bærer hans portrett.

- I tillegg til at dette var morsomt, så er han en fin kar. Dessuten er det hyggelig med seere i den aldersgruppen. Jeg håper han vil følge med videre, sier Akerø, som blir å se i programmet QuizDan på NRK i desember, der saken også ble først omtalt.

- Håper han ikke vil angre

Ingen fans har tidligere strukket seg så langt for å hylle TV-profilen.

- Jeg vil takke for tilliten. Samtidig er jeg glad for at dette ikke er hans første tatovering. Jeg håper han ikke vil angre med det første, og jeg synes det er bra at han kan ta på seg knestrømper eller langbukser for å skjule den hvis han vil, sier Akerø.

Flere artikler

  1. Dan Børge Akerø tapte 200.000 på mobilapper

  2. Pluss content

    Dan Børge Akerø om: Tiden etter hjerteinfarktet Forholdet til NRK Den ville TV 2-tiden: Dan Børge Akerø (65): Tiden etter hjerteinfarktet

  3. Disse skal lede NRKs «Sommeråpent»

  4. Her er polfarernes beste turtips

  5. Pluss content

    De gamle heltene: Livet etter NRK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder