NORSK HUMOR: Denne høsten satser NRK på humor. Kanalens nye seriesatsning er «Side om side». TV-serien starter i 7. september. Foto: NRK

NRK går inn inn i TV-krigen med humor, quiz og spenning

NRKs satsing denne høsten er spekket av TV-serier, humor og kultur.

  • Jennifer Bråthen
  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

De neste seks månedene vil NRKs kanaler preges av en kraftig seriesatsning der blant annet «Broen 2», «Lilyhammer 2» og «Downton Abbey» står på sendeskjemaet.

Sammen med de store internasjonale TV-seriene vil kringkastingen servere publikum «Side om Side» - en ny, norsk situasjonskomedie med blant annet «Nytt på Nytt» -stjernen Jon Almaas, radioverten Tore Sagen, Marie Blokkhus og Charlotte Frogner i bærende roller. «Radioresepsjonisten» er spent.

- Jeg gleder meg veldig til serien kommer på TV. Skuespillerrollen er ikke mer ufordrende enn programlederrollen - jeg føler jeg jobber like lite med begge deler, sier Sagen med et glimt i øyet.

«Side om side» er NRKs lørdagssatsning med premieredato 7. september. Serien har åtte episoder.

NRKs skal også friste TV-seerne med det nye spørreprogrammet «Kulturquiz», der kjente personer skal konkurrere mot hverandre i en quiz med kulturspørsmål. Programmet vil bli sendt på NRK 2.

SUKSESS: Steven Van Zandt og Marian Ottesen fortsetter der de slapp. Denne høsten er de klare for sesong to av den populære serien «Lilyhammer». Foto: NRK


I det første programmet er det musikerne Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen som tar opp kampen mot forfatterlaget bestående av Jon Michelet og Selma Lønning Aarø.

I tillegg til musikklaget og forfatterlaget vil det også bli konkurert mellom lag innenfor film, arkitektur og kunst. Det vil også komme et lag med skuespillere. Programmet vil bli en del av kanalens «kulturstripe» og programlederen er Siss Vik.

Dette får du også se

NRK vil fortsette med «Stjernekamp» - programmet der ti kjente, norske artister kjemper om tittelen som Norges ultimate entertainer. Årets deltakere er blant annet Helene Bøksle, Atle Pettersen, Agnete Johnsen, Hans-Erik Dyvik Husby og Elisabeth Andreassen og Eli Kristin Hanssveen.

Adil Khan har fått i oppgave å forvandle vanlige nordmenn til ekte streetdansere. I åtte episoder vil vi møte en rekke ulike personligheter som får tre uker på seg til å imponere venner og familie.

Ailo Gaup skal debutere som programleder på NRK3. I en gammel bunkers et sted i Norge skal ti deltakere mellom 18-30 år kjempe side om side, og kjempe mot en rekke utfordringer. Gaup skal kåre Norges tøffeste. Reality-serien er over seks episoder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder