I HARDT VÆR: Jeremy Clarkson utenfor hjemmet sitt i London onsdag i forrige uke. Foto:Peter Nicholls,Reuters

Telegraph: Jeremy Clarkson får sparken fra «Top Gear»

BBC kommer onsdag til å annonsere at den omstridte britiske programlederen får sparken, skriver The Daily Telegraph.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Beslutningen om å sparke 54-åringen fra programlederjobben i Top Gear, verdens mest sette TV-program som anslås å ha 350 millioner seere verden over, blir ifølge avisen kunngjort onsdag.

Clarkson ble suspendert 10. mars etter at han angivelig slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire. Den berømte, men samtidig beryktede TV-kjendisen ble tatt av lufta på ubestemt tid mens saken skulle etterforskes, het det i begrunnelsen fra BBC.

Søndag ble det kjent at de planlagte Top Gear-showene i Stavanger 27. og 28. mars utsettes på ubestemt tid.

«Top Gear Live beklager å måtte informere de med billetter til neste ukes show i Stavanger at vi vil utsette alle fire showene, med nye datoer senere i år, og nye datoer vil bli annonsert om kort tid. Vi beklager sterkt for de ulemper dette måtte medføre dere, og vi vil kontakte de som har kjøpt billett og informere om endret dato så raskt som mulig. Alle andre Top Gear Live-show i andre land vil kjøre som planlagt», lød det i kunngjøringen.

Les på VG+: Top Gear-gjengen ble superstjerner: Gode for 640 millioner

En internettkampanje for å få Clarkson tilbake på TV-skjermen har hittil resultert i over én million underskrifter, men BBC gir ikke etter for presset, skriver The Daily Telegraph.

Ifølge avisens kilder planlegger BBC å videreføre Top Gear, som er solgt til 170 land verden over. Nå jobbes det angivelig med å finne en erstatter for Clarkson, som har ledet programmet sammen med James May og Richard Hammond siden tidlig på 90-tallet.

I forrige uke tok Clarkson i bruk banneord da han omtalte sjefene sine i en fersk tale på et veldedighetsarrangement i London. «J … drittsekker», skal 54-åringen ha uttalt ifølge britiske OK.

Mye bråk

Clarkson fikk etter en lang rekke kontroverser, blant annet rasismeanklager, en siste advarsel fra BBC i mai fjor. Da la programlederen seg flat og beklaget oppførselen sin.

Han forklarte selv i intervjuer at BBC hadde forklart at dersom han kom med flere støtende uttalelsser, så ville han få sparken.

«Top Gear» er blant kanalens største flaggskip - til tross for stadige omganger med turbulens og interne granskinger rundt Clarksons mange opptrinn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder