BLOMSTER: På Vestre Gravlund er Casey Kasem lagt til hvile.
BLOMSTER: På Vestre Gravlund er Casey Kasem lagt til hvile. Foto:Robert S. Eik,VG

Amerikansk radiokjendis gravlagt i Oslo

RAMPELYS

Etter en årelang familiestrid er Casey Kasem gravlagt i Norge.

Publisert: Oppdatert: 22.12.14 13:19

– Vi kan for øvrig opplyse om at Casey Kasem ble begravet på Vestre gravlund tirsdag 16. desember 2014, skriver konstituert direktør i Gravferdsetaten, Stein Olav Hohle, i en e-post til VG.

Det betyr at Kasems enke Jean Thompson Kasem (60) har fått viljen sin, over fire måneder etter at Kasems kropp ble flyttet til Norge. Det var i august at det kom frem at hun ønsket å gravlegge sin ektemann i Norge.

VG besøkte mandag morgen graven som ligger plassert midt på Vestre gravlund i Oslo. Graven er pyntet med tre rosekranser dekket av snø. Det er ingen gravstein eller kors ved graven.

Kasem, som i nesten fire tiår underholdt amerikanske radiolyttere med programmer som «American Top 40» og «Casey's Top 40», gikk bort 15. juni – 82 år gammel. Han hadde også stemmen til «Scooby-Doo»- karakteren Shaggy.

Kasems datter, Kerri, har skaffet en privatetterforsker for å prøve å stoppe begravelsen i Norge, ettersom de ønsker en ny obduksjon av liket til radioprofilen.

Etter en rettslig høring i Los Angeles, ble det klart barna etter den amerikanske radiokjendisen ikke har rettslig grunnlag for å få utlevert farens lik.

Her kan du lese mer om