AVSLÅR: Guns N'Roses blir i helgen innlemmet i The Rock and Roll Hall of Fame, men det skjer uten bandets eneste originale medlem, Axl Rose, som avslår å bli innvalgt. Her på scenen i Miami i fjor høst. Foto: Wenn

Axl Rose vil ikke inn i rockens Hall of Fame

Skuffer fansen: Nekter å la seg styre av nostalgi

Egenrådige Axl Rose (50) avslår å bli innlemmet i rockens Hall of Fame. Dermed blir det ingen gjenforening av bandet Guns N'Roses under helgens seremoni i Cleveland.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I et brev til komiteen, som plukker ut kandidater til The Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland, Ohio, erklærer Axl Rose at han ikke akter å delta under lørdagens innsettelse av Guns N'Roses i populærmusikkens galleri av udødelige stjerner.

Den omstridte sangeren, som sitter på rettighetene til å bruke navnet Guns N'Roses og er eneste gjenværende originalmedlem i bandet, ønsker ikke å bli innsatt i det hele tatt.

Nekter

- Ingen andre kan opptre, uttale seg eller akseptere innsettelsen på mine vegne, understreker Rose i et brev som FOX News har fått tilgang til.

Guns N'Roses, som hadde sin storhetstid på slutten av 1980-tallet og første halvdel av 1990-tallet, toppet hitlistene og fylte konserthaller over hele verden.

Bandets albumsalg, som er på omlag 100 millioner, gjør dem til et av verdens mest populære hardrock-band noensinne.

Destruktivt kaos

All suksessen til tross, innad i bandet rådet et destruktivt kaos som rev Guns N'Roses i stykker.

Kombinasjonen av ulike personligheter som var uenige om det meste, en utagerende livsstil og et knallhardt arbeidspress, førte til at Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan og Steven Adler, samt Matt Sorum som erstattet sistnevnte, skilte lag i 1996.

Siden den gang har all kommunikasjon mellom Rose og resten av bandet funnet sted gjennom advokater.

- Jeg har ærlig talt ingen anelse om hva som vil skje på innsettelsesdagen. Det blir vel som å få et bind foran øynene, for deretter å finne ut hva som skjer eller ikke, erklærte en lakonisk Slash i Associated Press da nominasjonen var klar.

Fansen håpet likevel i det lengste at Guns N'Roses ville være i stand til å legge fortiden bak seg, om ikke annet for en kveld, men Rose nekter å la seg styre av nostalgi.

- Mengden av fantasier, som egentlig handler om business eller selvpromovering, er tilsynelatende uendelig og overskygger realitetene, bemerker sangeren.

- På tide å komme seg videre

- La de sovende bikkjene hvile i fred. Det er på tide å komme seg videre. Folk skiller lag, går sine egne veier. Ingen har krav på en lykkelig slutt, særlig ikke på andres bekostning, konstaterer Axl Rose.

Ved siden av Guns N'Roses havner også Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Laura Nyro, Donovan og The Small Faces/The Faces i Rock and Roll Hall of Fame.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder