«Mesternes»-vinner Marco Elsafadi: Johan hadde fortjent seieren

Feiret med samboeren Solveig lørdag kveld

Marco Elsafadi (37) tenkte mest på finalemotstander Johan Remen Evensen (28) da han vant «Mesternes mester». I kveld feirer han seieren med samboeren Solveig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Plutselig var kulen der. Jeg kastet noen blikk på ham, og så at jeg ledet fordi han stresset. Og jeg så at jeg kom til å vinne fordi han aldri ville ta meg igjen med en runde. Finalen var rettferdig for begge, men veldig kul, stilig og spennende, sier Elsafadi til VG.

Den tidligere basketspilleren ble den femte som stakk av med seierspokalen i den populære TV-konkurransen. Finalen ble spilt inn i Iseo i Italia i fjor.

Lørdag kveld har nesten alle «Mesternes mester»-deltagerne vært samlet til finalefest på sportspuben O'Reilly's på Grünerløkka i Oslo sammen med programmets programleder Dag Erik Pedersen.

Her var også Elsafadis samboer Solveig Robberstad Næss (27) til stede.

SEIERSHERRE: Marco Elsafadi feiret «Mesternes mester»-seieren sammen med samboeren Solveig på sportspuben O'Reilly's på Grünerløkka i Oslo. Foto: TROND SOLBERG


- Marco får til det han bestemmer seg for, så jeg hadde det i bakhodet at han kom til å vinne, sier hun til VG.

- Hvordan er han som kjæreste?

- Han er veldig omsorgsfull. Han bryr seg om alle rundt seg. Vi har også veldig lik humor, smiler Solveig.

Paret skal feire seieren sammen med venner og familie på restaurant i Oslo

- Stakkars Johan

Elsafadi beskriver seiersfølelsen som «et kick».

- Men jeg tenkte på stakkars Johan, som var kjempefavoritt. Han hadde fortjent seieren, men man må vinne den siste finalen også. Han taklet det bra, men fikk jo andreplass i «71 grader nord» også. Han er en kjempefin fyr, sier Elsafadi.

- Så du på deg selv som noen favoritt i «Mesternes mester»?

- Absolutt ikke. Det tror jeg ingen andre gjorde heller. Jeg hang med innimellom, og av og til etter. Jeg fikk aldri immunitet, men ble heller nattest-kongen, sier 37-åringen.

- Null tid

Totalt var Elsafadi i den såkalte natt-testen hele tre ganger. Evensen klarte å unngå den i alle episodene.

FINALEDUELLEN: Marco Elsafadi (t.h.) er den femte mannen som har vunnet «Mesternes mester». Her sammen med finalemotstander Johan Remen Evensen i Iseo i Italia i fjor. Foto: JAN KVALHEIM

Finalen beskriver «Mesternes»-vinneren som både allsidig og rettferdig.

- Først mentalt, så styrke og så smidighet. Så skulle vi fri oss fra lenker, og så melkesyre. Men det var null tid til å kjenne på at man var sliten, sier han.

Til stede var også Elsafadis finalemotstander, Johan Remen Evensen.

Han er ikke bitter over at det ikke ble seier i «Mesternes mester».

- Det er alltid kjipt å tape. Men når jeg først måtte gjøre det, så var det bra å gjøre det mot en person som Marco. Han har virkelig imponert meg, sier Evensen til VG.

- Han sier du fortjente å vinne. Er du enig?

- Jeg føler at vi begge fortjente å vinne. Men det var en verdig vinner som sto igjen til slutt. Jeg unner virkelig Marco den seieren der. Han slo meg og var best. Da gjør det meg ingenting å tape, sier han.

De to finalemotstanderne har hatt mye kontakt etter innspillingen i Italia.

- Vi sender mange meldinger og har møttes flere ganger i Oslo. Jeg håper jeg har fått meg en venn for lang tid fremover i Marco, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder