Telemark-politiet parodierer Ylvis

Politiet i Telemark mener det er viktig å ha en lidenskap
utenom jobben. Nå har de laget proff Ylvis-parodi utenom arbeidstid – om jobben.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

«The Cop» heter videoen Telemark politidistrikt har jobbet med en god stund. De har laget sin helt egen «Ylvis»-variant hvor de presenterer yrket sitt gjennom tekst, musikk – og ikke minst video.

«Slask breaks in, crook breaks out and the criminal breaks down» synger de blant annet. Stefan Moldevær er intiativtaker til prosjektet, som han har laget sammen med Espen Strander og Thomas Fredriksen.

- Ideen har vi hatt siden «The Fox», så den har modnet kan du si. Vi har fått hjelp fra elever fra medier – og kommunikasjonslinja ved Hjalmar Johansen videregående skole, Simon Klovning og Christian Lunde.

- Politiet skal jo være nøytrale og alvorlige, skal de ikke?

- Hvem sier det? Vi er jo vanlige folk vi også. Jobben vår er alvorlig og seriøs, og det er den defintivt fortsatt. Vi tenkte vi ville lage en positiv vinkling på politiet. Vi opplever så mye alvorlig, så vi tenkte det var greit å se politiet fra en annen side også. Egentlig var den tenkt til intern bruk, sier Moldvær.

- Er det så lite å gjøre på politikammeret at dere kan lage musikkvideo?

- Å nei, dette har vi jobbet med utelukkende på fritiden, det er viktig å få sagt. Alt til sin tid!

SHOWER PÅ FRITIDA: Store deler av Telemark Politikammer: danserne Guri Solbakken Myhre, Anette Fuglaas, Lene Lekven og Silje Asdøl. Thomas Fredriksen, Stefan Moldvær og Espen Strander og medieelevene Simon Klovning og Christian Lunde. Foto: Christian Lunde,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder