DØMT: Skuespiller Emile Hirsch møtte mandag i retten, anklaget for et uprovosert angrep på en kvinne. Nå må han sone i fengsel. Foto:Rick Bowmer,Ap

Emile Hirsch dømt til fengselstraff

«Into The Wild»-stjernen erklærte seg skyldig i å ha tatt kvelertak på en kvinne under Sundance-festivalen.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Emile Hirsch (30) var anklaget for å ha tatt kvelertak på Paramount studio-ansatt Daniele Bernfeld (32), på en nattklubb i Park City, 25. januar i år.

De to skal ha kommet i en krangel under Sundance filmfestival, og Hirsch erkjente seg mandag denne uken skyldig i å ha angrepet henne, melder nyhetsbyrået AP.

Skuespilleren, som er kjent fra filmer som «Into The Wild» og «The Girl Next Door», skal ha unngått maksimumsstraffen på fem års fengsel. I stedet er han dømt til å sone 15 dager i fengsel, betale en bot på 4750 dollar, samt gjennomføre 50 timer samfunnstjeneste.

Saken fortsetter under bildet.

LA SEG FLAT: Emile Hirsch sier han ikke husker noe av angrepet, men tar på seg ansvaret for det som har skjedd. Foto:Rick Bowmer,Ap

Husker ikke hva som skjedde

30-åringen skal ifølge politiet ha vært beruset og medisinert da han tok tak i kvinnen og dro henne over et bord, skriver nyhetsbyrået.

Selv hevder han å ikke huske noe av angrepet.

– Jeg vet at det var helt feil og at jeg var fullstendig hensynsløs og uansvarlig. Jeg har ingen unnskyldning for å ikke huske det. Jeg puttet i meg de kjemikaliene, sier han.

Les også: Emile Hirsch: «Folk sier opp på grunn av meg»

En en kunngjøring som ble lagt frem i retten forteller Bernfeld at hun har vært preget av hendelsen i lang tid, etter det hun beskriver som et voldelig og uprovosert angrep.

– Det krevde to personer for å få dratt ham vekk fra meg. Hvis ikke de hadde grepet inn hadde angrepet fortsatt. Jeg trodde jeg kom til å dø, sier hun.

Hirsch har ingen historie med voldelige angrep, men innrømmet overfor retten at han hadde inntatt store mengder alkohol da angrepet skjedde. Etter angrepet har han forpliktet seg til å gjennomføre rehabilitering og å holde seg edru og rusfri.

Har du lest? Filmanmeldelse: «Bølgen»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder