EVIG UNG: Madonna synes ikke noe om at folk kommenterr alderen hennes og forventer at hun skal oppføre seg på en bestemt måte. Her fra Grammy Awards tidligere i år. Foto:Kevork Djansezian,Afp

Madonna: Sammenligner aldersdiskriminering med rasisme

Popdronningen har sett seg oppriktig lei på at folk kommenterer alderen hennes. – Ingen tør å si nedsettende ting om det å være svart eller homofil, sier hun.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I et intervju med magasinet Rolling Stone tar Madonna (56) til orde for kvinner over 50 år, og tar et skikkelig oppgjør med aldersfokuset hun stadig opplever. Stjernen mener aldersdiskriminering har blitt et stort problem, og sammenligner det med rasisme og homofobi.

– Det er det ene området hvor du fortsatt kan diskriminere noen og snakke dritt om dem på grunn av alderen deres. Kun kvinner da, ingen menn. Så i så måte lever vi fremdeles i et svært kjønnsdiskriminerende samfunn, sier hun ifølge Hollywood Reporter.

Forstår ikke hvorfor folk er dømmende

Hun mener ingen tør å si noe nedverdigende om det å være svart, eller komme med en krenkende kommentar på Instagram om en som er homofil.

– Men når det gjelder alderen min kan hvem som helst si noe fornedrende, og jeg lurer ofte på hvorfor det er greit? Hva er forskjellen på rasisme og annen diskriminering? De dømmer meg på grunn av alderen. Jeg prøver å forstå hvorfor, men jeg skjønner det ikke, sier Madonna oppgitt.

GRAMMY-ANTREKKET: Madonna overlot lite til fantasien i denne korte matador-kjolen fra Givenchy, med dyp utringning. Foto:Jason Merritt,Afp

Pop-veteranen uttrykker i intervjuet sin lidenskap for å omfavne seksualitet, og forteller at hun kommer til å fortsette å tøye strikken.

– Når kvinner når en viss alder er det forventet at de ikke skal oppføre seg på en bestemt måte. Jeg følger ikke disse reglene. Jeg har aldri gjort det og kommer heller aldri til å gjøre det, sier hun bestemt.

Avslørende antrekk

På Grammy Awards tidligere i år sjokkerte hun alle i et minimalt antrekk som viste både kløft og rumpe. Under Brit Awards forrige helg ramlet hun ned fra scenen under et av sine mange forrykende show.

Madonna forteller i intervjuet at hun godt kan være den som åpner døren for at kvinner i 50 – og 60-årene kan tørre å være like seksuelle og se like bra ut som de gjorde i 20-årene.

Det er bare dager siden artisten overrasket med å fortelle at barna hennes har mammas godkjennelse i ryggen hvis de vil utforske narkotiske stoffer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder