Arne Svare: Avtalene om Fox-låten snart signert

- Var enige om at «Ylvis-låten» skulle fjernes fra iTunes

Ifølge produksjonsselskapet til Ylvis-brødrene ønsket alle involverte parter å fjerne «The Fox» fra iTunes.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

Tidligere denne uken fjernet iTunes den populære hitlåten, og nettstedet 730.no hevdet at avgjørelsen var basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett.

Arne Svare, medeier i Concorde som er produksjonsselskapet til Ylvis-brødrene, vil ikke svare på VGs gjentatte henvendelser om det er en tredjepart involvert.

- Partene var enige om at låten skulle fjernes fra iTunes til vi hadde fått hele avtaleverket på plass, sier Arne Svare til VG.

- Hvem er partene?

- Jeg sier partene, og mener alle involverte parter, men vil ikke navngi disse uten at de er orientert og har sagt ja til å bli nevnt.

- Signeringen gjenstår

På YouTube har videoen i skrivende stund nådd 29 millioner visninger og nettfenomenet har blitt omtalt i medier over hele verden.

Svare forteller til VG at ingen av partene hadde sett for seg den enorme suksessen som låten har fått, og mener derfor det er viktig å få orden i det administrative.

ENORM INTERESSE: Låten ble i utgangspunktet laget for å promotere Ylvis-brødrenes talkshow «I kveld med Ylvis», og ingen av de involverte partene hadde forventet den enorme interessen. Foto: FRODE HANSEN/VG


- Ambisjonen med å lage låten var å promotere et norsk TV-program, men så eksploderte det på nett, og plutselig ble det et produkt for det internasjonale markedet.

- Hvor langt har dere kommet i prosessen?

- Det som gjenstår er godkjenning og signering av avtaleverket. Dette tar tid ettersom det både er norske og amerikanske interesser i saken, alt fra tekstforfatterne, plateselskap, produsentene, streamingtjenester og forlag.

Hektisk

Tidligere denne uken debuterte den populære låten på den amerikanske Billboard-listen på en imponerende 29. plass.

- Nå begynner jobbingen med promoteringen av låten. Det har ikke vært mye tid til det hittil, både på grunn av alt papirarbeidet og at Ylvis-guttene lager to TV-programmer i uka, sier Svare til VG.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Ylvis-brødrene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder