TILBAKE TIL NORGE: Etter et ekteskap, flere kjendismøter og seks år i New York, er tidligere Multicyde-vokalist Silya Nymoen klar for Melodi Grand Prix.

Multicyde-Silya: Solgte alt etter bruddet

Etter bruddet med ektemannen solgte tidligere Multicyde-stjerne Silya Nymoen (34) alt hun eier og bor på sofaer til venner i New York. Så hanket Per Sundnes henne til MGP.

 • Morten Hegseth

Artikkelen er over åtte år gammel

- Jeg har solgt alt jeg eier, og det føles deilig, sier Nymoen til VG om livet etter bruddet med ektemannen i fjor.

I kveldens tredje og siste delfinale i MGP deltar hun med låten «Euphoria». Til daglig bor artisten i New York, hennes base siden 2006.

- Jeg har heller ikke noen leilighet, så jeg bor på sofaen til venner. Jeg kan møte noen på fest, også kan jeg spørre om jeg får lov til å bo med dem litt. Akkurat nå har det vært viktig for meg og eies av hverken ting eller en leilighet.

- Hva har skjedd?

- Vi kan si det sånn at jeg har gått igjennom noe med menn. Kort sagt: Jeg er fremdeles teknisk gift, men det begrenser seg til det tekniske, ler hun.

La oss friske opp hukommelsen: Silya Nymoen het før Silje Nymoen og gjorde braksuksess som vokalist i rapgruppen Multicyde som herjet hitlistene på begynnelsen av 2000-tallet..

Les også: Tett på nett med Multicyde

Via Sverige til USA

Låten «Not for the Dough», som benyttet seg av det berømte temaet fra Ivo Caprinos «Flåklypa Grand Prix», sendte henne til Sverige for å lage hitlåter.

Managementet hennes sendte henne til New York hvor hun ble lovet platekontrakt med Columbia Records.

Les også: Multicyde til topps i tempo gigante

Siden «hun elsker eventyr» pakket hun Amerikakofferten på to timer. Nå har hun vært der i seks år, og bor på sofaen hos venner i Brooklyn og eier knapt nåla i veggen.

Og heter Silya fordi hun fikk latter- og irritasjonskramper av å bli kalt «Sildj» av amerikanerne.

HUSKER DU? For 10 år siden gjorde Silya AKA Silje Nymoen suksess med hits som «Not for the Dough» sammen med gutta Patrick Hauge og Lars Larssen Naumann i gruppen Multicyde.


Timberblake var kul

- Jeg møtte mye kjente folk, som Justin Timberblake. Jeg husker vi satt i et platestudio, og han spurte om jeg kunne spille litt for han. Han digget det, og mente det var flere artister der ute som kunne drept for å få musikken min. Han var kul.

- Will.I. Am i Black Eyed Peas er kanskje den største dusten jeg har møtt. Han spurte helt alvorlig om «Norge var landet der isbjørner gikk rundt i gaten». «Ja, vi har dem som husdyr», svarte jeg. Det trodde han på. Ha-ha, ler Nymoen.

- Savner du Multicyde?

- Jeg tror ingen av oss tenkte at vi skulle dra den strikken enda lengre da vi la opp. Vi hadde gjort alt vi skulle med det bandet, smiler hun.

Les også: Vårsøg for Multicyde

Føle komplett lykke

Nå er hun klar for Melodi Grand Prix etter lang tids mas fra Per Sundnes.

- Han sa til meg at jeg måte komme til Norge og gjøre «et comeback som Kylie Minogue». He-he. Men det er en fin måte å nå ut til nye folk, og det er jo dessuten en stor fest.

Selv om det kanskje ikke var nøyaktig dette låtmaterialet Per hadde håpet på, så var det forutsetningen for at jeg stilte. Jeg ville spille noe som representere meg som musiker. Låten handler om å føle komplett lykke.

- Det tok litt tid, men også den følelsen kom etter å ha vært igjennom det som skjedde i privatlivet. Jeg ville bare skrike ut en følelse av eufori.

- Men du er hjemløs når du kommer hjem til New York nå?

- Nei da. Jeg har et rom som jeg får sove i. Men, det er nok på tide at jeg finner meg et nytt sted å sove, ja.

Les også

 1. Dialog om Stellas MGP-deltakelse

  (VG Nett) Stella Mwangis innslag i den norske Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum neste helg står i fare etter at…
 2. MGP-Tooji: - Når andre barn tenkte på is, tenkte jeg på regninger

  Melodi Grand Prix-aktuelle Tooji Keshtkar (23) kom til Norge som asylsøker fra Iran.
 3. Plumbos musikkvideo hylles og slaktes

  «Fantastisk» eller «blodharry». VG Netts lesere er splittet i synet på Plumbos nye musikkvideo.
 4. Tommy Fredvang (29) vil sjarmere Øst-Europa

  LARVIK (VG Nett) MGP-finalisten satser på å lære seg noen østeuropeiske språk hvis han kommer seg helt til MGP-finalen i…
 5. Fra gatemusikant til MGP-vinner

  (VG Nett) Soluna Samay er Danmarks bidrag og Norges konkurrent i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen.

Mer om

 1. Melodi Grand Prix

Flere artikler

 1. Pluss content

  Sang med «The Boss»

 2. Multicyde-Silya lurte kjendisene med Lenny Kravitz-dobbeltgjenger

 3. Multicyde-Silya røk ut i kveldens dristigste antrekk

 4. MGP-Karlsen: Tror på norsk seier

 5. Pluss content

  Silya: – Jeg fikk en gavepakke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder