TILTALT: Clare Bronfman utenfor rettsbygningen i New York i fjor sommer. Foto: Brendan McDermid / AP

Milliardærarving innrømmer lovbrudd i sexkult-saken

Clare Bronfman (40) er blant kvinnene som innrømmer å ha hatt en rolle i den såkalte sexkulten NXIVM.

Bronfman, datter til avdøde Edgar Bronfman, spritkongen bak det kanadiske selskapet Seagram, erklærte seg fredag skyldig i kriminelle handlinger i regi av den kontroversielle selvhjelpsorganisasjonen.

Fått med deg? Lager TV-dokumentar om kontroversiell sexkult

40-åringen, tidligere kjent rytter, innrømmet ifølge Sky News skyld på to tiltalepunkter – kredittkortsvindel, samt for å ha huset en illegal innvandrer.

Bronfman skal i retten ha forklart at hennes motivasjon var å gjøre noe nyttig for verden og hjelpe mennesker. Hun beklaget at hun har utnyttet sin posisjon som milliardærarving.

Om Bronfman-konsernet: On the rocks

NXIVM-organisasjonen anklages blant annet for å ha hjernevasket medlemmene sine til å være sexslaver og tvunget dem til å brennmerke seg selv. Bronfman har sittet i styret til den omstridte gruppen.

Oppdatert? Her er USAs mest kontroversielle kult

Selvhjelpsgruppen har vært i medienes søkelys i lang tid, og i fjor ble det klart at amerikanske myndigheter ville rettsforfølge bakmannen, Keith Raniere (57), på grunn av anklager om tvangsarbeid og menneskehandel.

TV-stjerne tiltalt

Samtidig som Raniere ble pågrepet i fjor vår, ble også TV-stjernen Allison Mack (36) arrestert. Frem til nå har «Smallville»-skuespilleren nektet for å ha gjort noe ulovlig, men under en høring for litt over en uke siden, innrømmet Mack skyld i tiltalen, som går ut på å ha manipulert unge kvinner til å bli sexslaver.

NXIVM, som holder til i Albany County i staten New York, ble grunnlagt i 1998 av Keith Raniere.

New York Times har jobbet lenge med å komme til bunns i hva som foregår bak organisasjonens stengte dører. Avisen skal ha avdekket hvordan NXIVM bruker bisarre og voldsomme metoder for å holde på medlemmene, som alle er kvinner i alderen 30 til 40 år. Raniere skal nemlig ikke bare være lederen, men også den eneste mannen tilknyttet nettverket.

Et annet kjent medlem av NXIVM er 26-åringen India Oxenberg. Hun er datter av «Dynasty»-skuespilleren Catherine Oxenberg, som spilte rollen som Amanda Carrington i den populære åttitallsserien.

Rettssaken begynner i oktober. CNN har tidligere skrevet at dersom Raniere og Mack blir funnet skyldig, kan de vente seg en strafferamme på mellom 15 år og livstid.

I HARDT VÆR: Clare Bronfman i retten i fjor. Foto: Mary Altaffer /Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder