I RETTEN: Harvey Weinstein må møte i retten for å høre nye anklager mot ham for seksuelle overgrep. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Harvey Weinstein erklærer seg ikke skyldig

Hollywood-mogulen erklærer seg ikke skyldig for de nye tiltalepunktene som ble kjent mandag.

De nye tiltalepunktene åpner ifølge mediene trolig for at skuespilleren Annabella Sciorra kan vitne mot ham i saken om seksuelle overgrep.

Mandag ettermiddag ble det kjent at rettssaken mot Harvey Weinstein har blitt utsatt til 6.januar 2020, melder AP. De nye tiltalepunktene er trolig årsaken til forsinkelsen.

Sciorra, som er kjent fra TV-serien «Sopranos», bidro til å få i gang Metoo-bevegelsen i 2017 etter at hun fortalte at Weinstein hadde voldtatt henne i leiligheten hennes i 1993.

Weinstein, som er løslatt mot en kausjon på 1 million dollar, har avvist alle anklager om å ha tvunget noen til sex, men de første anklagene ble utgangspunktet for Metoo-bevegelsen.

les også

WSJ: Enighet om millionavtale i Weinstein-saken

Weinstein var en av de mektigste mennene i Hollywood som produsent av tallrike filmer. Han er anklaget for seksuelle overgrep av over 80 kvinner, blant dem stjerner som Angelina Jolie og Ashley Judd.

Men hittil er han bare tiltalt for to tilfeller av overgrep, en som hevder at han voldtok henne i 2013, og en som anklager ham for tvungen sex i 2006.

Sciorra la sin sak fram for påtalemyndigheten for sent til at den kunne bli inkludert i den opprinnelige tiltalen, men nå håper aktoratet at de nye punktene i tiltalen åpner for at hun får vitne. Saken mot Bill Cosby viste at antall fornærmede har betydning for utfallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder