PÅ TUR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel strålte på tur med Estelle Silvia Ewa Mary. Foto: Kungahuset.se / Prins Carl Philip

Tok med Estelle på den første trilleturen

Victoria og Daniel på sin første spasertur med datteren

(VG Nett) Kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) smilte fra øre til øre da de tok med sin nyfødte prinsesse på tur i parken.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det svenske kronprinsesseparet ble foreldre for første gang 23. februar. Sveriges nye tronarving skal hete Estelle Silvia Ewa Mary og har nå fått sin første rundtur i den store parken rundt slottet hvor hun skal vokse opp.
BAKGRUNN: Prins Daniel: - Vi har fått en søt prinsesse

Det svenske hoffet har lagt ut bildet fra den første trilleturen i Hagaparken på sine Facebook-sider. Det er onkelen til Estelle, prins Carl Philip, som er fotografen.

- Alle har det veldig bra, sier det svenske slottets informasjonssjef Bertil Ternert til Aftonbladet.

Den lille prinsessens navn ble annonsert dagen etter fødselen og har skapt stor debatt både i Sverige og over landegrensene.

Ikke lenge etter kom bildene av lille Estelle, i en jakke strikket av kronprinsessens mormor Alice. Dette er imidlertid de første bildene av den lille familien på trilletur.

Kongeekspert Kjell Arne Totland har selv vært på Haga slott og i Hagaparken og beskriver det som et fantastisk sted og en skjermet idyll.

- Sist jeg var der, i forbindelse med kong Carl Gustafs 60-årsdag i april 2006, var faktisk både danske kronprinsesse Mary og vår egen kronprinsesse Mette-Marit innlosjert der med hver sin baby, henholdsvis prins Christian og prins Sverre Magnus. Da kunne de to kronprinsessene og de medbragte barnepikene trille de små i vogn ute i den store parken, sier Totland til VG Nett.

Kongeeksperten tror det er et bevisst valgt at det svenske kongehuset selv legger ut bilder på nettet.

- Det er veldig hyggelig at familien sender ut bilder selv. Det er tydelig at de selv ønsker å ta regi. Kongehusene har litt forskjellig praksis og i Danmark forlater de alltid klinikken til full pressedekning, mens man her hjemme sender ut familiebilder med baby etter et par dager. Akkuat det påstår svenske medier at Victoria har tenkt til å vente med. Victoria selv ble ikke vist fram før nærmere fire uker etter fødselen, forteller Totland.

Prins Daniel har dessuten bedt om litt ekstra ro for sine to jenter i tiden etter fødselen.

- Vi har et behov for å bare være oss og pleie vår lille familie, sa han til pressen da han annonserte at de hadde fått en datter.

Trilleturen gikk rundt i Hagaparken, som omringer hjemmet hvor tronarvingen skal vokse opp sammen med foreldrene. Parken er like stor som elleve fotballbaner, så det bør være nok av plass til både prinsessen og hennes kongelige lekekamerater i den.

Dessuten står en nyrenovert lekestue klar. Den tilhørte en gang bestefar Carl Gustaf, men skal nå overtas av Estelle.

Fotograf Carl Philip uttalte at han var overlykkelig på søsterens vegne etter fødselen. Han og kjæresten Sofia var dessuten blant de første som besøkte den nyfødte babyen på Haga slott og tydeligvis har den stolte onkelen tilbragt mer tid med sin nye niese siden den gang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder