REAGERER: Hotellkongen Petter Stordalen elsker ståpels, men hater dyremishandling. Foto: Arkivfoto: Krister Sørbø

Stordalen fridde på 3000 meter

Fra toppen av et fjell i Aspen, med skiene på bena, gikk Petter Stordalen (46) ned på kne i snøen og fridde til sin Gunhild Melhus (29).

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Norges hotellkonge og turbomilliardær Petter Stordalen er fanget i forlovelsens praktfulle favn: Han er stormende forelsket og skal igjen gifte seg - med 17 år yngre Gunhild Melhus.

- Jeg kan bekrefte at vi har forlovet oss. Jeg fridde og fikk ja, er den korte, men lykkelige bekreftelsen Petter Stordalen ville gi VG i går kveld.

Etter hva VG forstår blir det etter nåværende planer bryllup først utpå nyåret neste år. En av årsakene til det skal være at brylluper blant nære venner står i kø i sommer og at det er vanskelig å få til, uten å risikere å overskygge andres store og lykkelige feiring.

Fridde på nyttårsaften

Stordalen kunne selvsagt ikke la være å fri på Stordalen-vis: Med en spesiell ramme om det hele.

Han valgte seg en av de høyeste fjelltoppene i Aspen Colorado i USA, hvor paret feiret nyttår alene.

Folk som står dem nær, er blitt gjort kjent med noen av de hyggelige detaljene.

På selveste nyttårsaften spente de to på seg skiene og feide til toppen av Aspen Montain, i over 3000 meters høyde. Stordalen hadde planlagt dette nøye. Vel oppe, gikk han ned på kne. Hun så ned på ham. Han kikket kjæresten inn i øynene og stilte spørsmålet ingen menn tåler å få nei på.

Gunhild Melhus brukte ikke lang tid på å svare det rette, hun ga ham sitt ja, med skiene på. Flere amerikanske skigåere var de eneste vitnene. De så ham gikk ned på kne og skjønte hva som var i ferd med å skje. De hoiet og lo.

Kjærester i tre år

De to har vært kjærester i tre år. Til å begynne med holdt de en lav profil, men etter hvert ble de stadig oftere sett i hverandres selskap, og har titt og ofte vært på premierer og fester, utover selskapene de selv har arrangert i sitt hjem, med 16.-maifesten som høydepunkt. I år måtte gjestene stille i maske, et påfunn hun skal ha kommet på, for å finte pressen, som skulle få problemer med å se hvem de ulike gjestene var.

Stordalen ga nylig et åpenhjertig intervju i Laagendalsposten, hvor han fortalte om sine første møter med sin nåværende samboer.

- Vi møttes første gang på en fest hos en kamerat av meg. Der møtte jeg ei fra Kongsberg som jeg pratet lenge med. Etter en stund sa jeg til henne at vi ville passet perfekt sammen, og ba henne ringe meg når det ble slutt med hennes daværende kjæreste, sier Stordalen.

Stordalen har tre barn på 11, 14 og 16 år og har et havarert ekteskap bak seg. Ekteskapet sprakk i 2003, og han ble separert fra sin tidligere kone, Ingrid Fuglehaug Stordalen i 2004.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder