KKE ARVING: Kajsa Lundgaard, Svein Erik Bakkes samboer, har ikke skrevet samboerkontrakt med Bakke og er heller ikke tilgodesett i testamentet. Her i Bakkes begravelse. Foto: Scanpix
KKE ARVING: Kajsa Lundgaard, Svein Erik Bakkes samboer, har ikke skrevet samboerkontrakt med Bakke og er heller ikke tilgodesett i testamentet. Her i Bakkes begravelse. Foto: Scanpix

Vaske-Bakkes forlovede arver ingenting

Ulf Bakke (37) og Siv Rivenes Bakke (35) finansmannens eneste arvinger

RAMPELYS

Kajsa Lundgaard (31), avdøde Svein Erik Bakkes samboer og forlovede, arver ingenting etter finansmannen.

  • Heidi Ertzeid
Publisert:

- Hun kom inn med ingenting og går ut med like lite, sier Svein Erik Bakkes sønn, Ulf Bakke (37), til VG.

Han og søsteren Siv Rivenes Bakke (35) er Svein Erik Bakkes eneste arvinger - og skal nå videreføre farens forretningsimperium.

- Dette er det nærmeste vi kommer faren vår. Dette er hans livsverk, og vi er de beste til å ta vare på det, sier 37-åringen.

Samboeren og forloveden Kajsa Lundgaard er ikke tilgodesett i Bakkes testament, og det er heller ikke skrevet noen samboerkontrakt mellom henne og den nå avdøde finansmannen.

- Det har vært avtalen dem imellom hele veien. Det har aldri vært snakk om noe annet. Vi har bare hjulpet henne og datteren litt på vei, men det er ikke snakk om store summer, forteller Bakkes sønn på telefon fra Brasil.

Luksusvilla

Før Svein Erik Bakke (59) døde i november i fjor, hadde han og alenemoren Kajsa Lundgaard (31) gifteplaner.

I sommer kjøpte Bakke en luksusvilla på Snarøya til 25 millioner kroner til ham, forloveden og hennes sjuårige datter. Da uttalte Bakke at de tre hadde planer om å flytte inn i sin nyoppussede drømmevilla før jul. Nå arver Bakkes barn gigantvillaen.

- Vi kommer ikke til å ta i bruk noen av boligene hans. Vi har våre egne steder, og er ikke vant til den standarden, sier sønnen.

Nå er han og søsteren i Brasil for å sette seg inn i farens ambisiøse prosjekt Paradise Beach & Golf Resort. Svein Erik Bakke hadde investert flere titalls millioner i ferieparadiset.

- Foreløpig er jeg veldig imponert. Vi gleder oss til å sette i gang med dette, sier Ulf Bakke. Han og søsteren tar nå over betydelige verdier - alt fra Brasil-prosjektet, via bankaksjer og investeringer i fiskeoppdrett til luksuseiendommer i blant annet Oslo, Bærum og på Trysil.

Trolig er det snakk om verdier til flere hundre millioner kroner totalt.

- Vi jobber fortsatt med å finne ut hvor store verdier han satt på. Det er betydelige beløp, men det er mange måter å regne verdiene på.

Advokaten til Bakkes barn, Hege Birkeland Ersdal i Steenstrup Stordrange, bekrefter at det kun er Ulf og Siv Bakke som arver den avdøde 59-åringen.

Plussverdier

- Det er sønnen og datteren som er arvingene etter Bakke, både i henhold til loven og i henhold til testamentet, sier hun.

Hun understreker at Bakke ikke har etterlatt seg noe gjeld å snakke om.

- Vi vurderer det slik at de arver betydelige plussverdier. Bakke etterlater seg en omfattende, spennende og verdifull virksomhet.

Fristen for å fremme krav i Svein Erik Bakkes dødsbo går ut 31. januar. Foreløpig er det ikke kommet noen krav å snakke om.

- Det er vi ikke overrasket over. Han var en veldig ryddig forretningsmann, sier sønnen.

Bakkes samboer Kajsa Lundgaard ønsker ikke å kommentere arveoppgjøret.

- Jeg vil ikke kommentere noe om denne saken. Snakk med advokaten min, sier hun til VG.

Også advokaten hennes, Thomas Berge, er taus.

- Jeg har ingen kommentar på alle spørsmål du stiller, sier han.