ALVORLIG SYK: Christine Koht kaller seg selv «litt hypokonder», noe som var utgangspunktet for hennes nye forestilling «Bør jeg være bekymret?». Så ble hun kreftsyk og ble enda mer bekymret, forteller hun i fredagens A-Magasinet. Foto: Jørgen Braastad

Kreftsyke Christine Koht: - Jeg følte at noe var galt

Fra sykesengen på Radiumhospitalet forteller kreftsyke Christine Koht (51) hvordan hun opplever å ha ett bein i livet og ett bein i døden.

Det er Aftenpostens A-Magasinet som fredag forteller historien om den folkekjære komikeren som før jul fikk kreft med spredning.

VG kunne i slutten av januar melde at Koht hadde blitt kreftsyk og var tvunget til å avlyse alt av forestillinger i nærmeste fremtid.

les også

Christine Koht (51) er kreftsyk

Ifølge A-Magasinet har Christine Koht fått en sjelden form for føflekkreft, som ikke sitter på utsiden av kroppen, men på slimhinnene.

Krefttypen kan ikke kureres med stråling eller cellegift, men med immunterapi. Ifølge artikkelen kan immunterapi være svært effektiv, men man kan også risikere at den ikke virker i det hele tatt.

les også

Christine Koht måtte operere vekk svulst

Christine Kohts kreft startet i underlivet, der hun fikk fjernet en godartet svulst, men noen uker senere ble det oppdaget kreft med spredning i mandlene og i svelget.

– Men så fikk jeg denne snikende følelsen. Av at noe var galt, at jeg var syk. Jeg var så innmari sliten, så matt, forteller Koht om tiden før kreften ble påvist.

– Jo. Jeg følte at noe var galt. Og en dag fikk jeg plutselig så vondt i underlivet. Det er ikke noe rart, sa gynekologen, og så opererte han ut en svulst så stor som en grapefrukt, sier Christine Koht.

Kohts mor, Kirsten Koht, er også intervjuet. Det er hun som kanskje setter de mest konkrete ordene på datterens tilstand.

les også

– Vi pleier å si at vi har et slags arrangert ekteskap

Pluss content

– Hun er redd. Hun er veldig redd. Du kan jo forestille deg det selv. Du har kreft med spredning, og så har du kreften i halsen. Den er så nær deg. Hver gang du svelger, så kjenner du den, sier Kirsten Koht til A-Magasinet.

Aftenposten vil følge Kohts kamp mot kreften i egen podkast utover våren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder