HEKTISK: VGTVs Morten Hegseth (32) er aktuell som deltager i «Skal vi danse» på TV 2.
HEKTISK: VGTVs Morten Hegseth (32) er aktuell som deltager i «Skal vi danse» på TV 2. Foto: MATTIS SANDBLAD

Morten Hegseth: Møtte mannen på Grindr

RAMPELYS

Morten Hegseth Riiber (32) snakker ut om: Det uromantiske første møtet med mannen, festing i ungdomstiden og «Skal vi danse».

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 14.09.18 15:54

07.45 Rommet har store vinduer og et nydelig morgenlys, men er sparsommelig innredet. På gulvet står det kofferter. Det er bare et par dager siden Morten flyttet inn på rommet i en prestegård like ved Universitetet i Oslo, som han leier av to kompiser.

Dette er pendlerlivet.

Sammen med Vegard Harm (22) er Morten blitt en stjerne blant barn og unge. De er hovedkarakterer i talkshowet «Panelet» på VGTV og har en av landets mest populære podkaster «Harm & Hegseth». Denne høsten er Morten blant deltagerne i «Skal vi danse» – neste trening er om en drøy time. Det går litt i ett for tiden.

Men akkurat nå, på morgenkvisten, en passe varm sensommerdag i Oslo, tar Morten seg tid til å tasse rundt på kjøkkenet med kaffekoppen. Han har vært våken siden klokken seks.

– Jeg har et godt sovehjerte. I natt har jeg sovet med maske, en panda, over øynene, som en niåring.

Det er ikke her han egentlig bor. I mai – juni flyttet Morten fra hovedstaden til Trondheim sammen med ektemannen Anders Riiber (44). Anders har nemlig en fire år gammel datter som bor der.

– Hvordan møttes du og Anders?

På sjekkeappen Grindr, veldig uromantisk. Et sted forbundet med hyppige ligg og rask sex. Så ble det til ekteskap.

Morten kaller Anders for «et stødig anker i livet».

Hintet om frieri

– Jeg er litt sånn flaksete og nevrotisk. Han er rolig og konsekvent og ikke så følelsesstyrt som jeg er. Jeg husker første høsten vi var sammen, da jeg sa: «Herregud, dette har jeg faktisk ikke fortalt deg før, men jeg blir litt deppa og trist om høsten». Han snudde seg mot meg og sa: «Da foreslår jeg at du skjerper deg». Haha. «Ja», tenkte jeg da.

Det var Anders som fridde. Morten hadde hintet om at det var noe han ønsket seg, siden starten av forholdet.

– Hver gang han gikk ned for å knyte skoene sine, sa jeg sånn: «Åh! Ja!». Han fridde under en julemiddag, i Lille Tøyen Hageby, hvor vi bodde før. Jeg trodde jeg skulle begynne å grine, men jeg gjorde ikke det. Jeg hadde sluttet å røyke, men da gikk jeg ut og tok en sigg og et glass rødvin.

Glad i oppmerksomhet

Denne høsten er Morten en av kjendisdeltagerne i TV 2-programmet «Skal vi danse», der kjente mennesker, sammen med en profesjonell dansepartner, konkurrerer mot hverandre i ulike dansesjangre. Hver lørdag er det ett par som ryker.

– Hva var reaksjonen din da du ble spurt om å være med?

– «Jaaa!» Ikke først og fremst på grunn av dansen, men på grunn av muligheten til å få være med i Norges mest sette underholdningsprogram. Siden jeg er ganske glad i oppmerksomhet.

– Kan du danse?

– Nei. Virkelig ikke.

– Kommer du inn i det fort, da?

– Nei.

Stjerner blant de unge

Morten og Vegard Harm har klart kunststykket å bli populær blant de yngste av oss. Barn og ungdom er vanligvis en gruppe som er vanskelig for voksne å nå. Hvordan har Morten og Vegard klart det ...? Et vanskelig spørsmål, synes han.

– Jeg tror vi har en ærlig tilnærming til ting, som folk føler blir ekte. Før handlet underholdningsjournalistikk om å opprettholde fasader. For å få tillit i dag må du åpne opp din egen sluse. Humor, ærlighet, engasjement og eget privatliv. Kanskje.

Flere ganger har de to hatt liveinnspilling av podkasten sin på Rockefeller. Normalt har aldersgrensen for å få kjøpe billett til disse showene vært 18, men en gang testet de å ha fri aldersgrense, slik at også yngre fans fikk tilgang.

Morten hadde ikke forventet at de som kom skulle være unge. På første rad satt 8-åringer sammen med foreldrene sine. Og Mortens første «punch» var følgende:

«Jeg var på fest i Berlin i helgen, og i pissoaret satt det en tilfeldig mann som ba meg pisse på han».

– Jeg husker jeg kom ut der og tenkte: «Hva faen gjør jeg nå?» Men jeg gjorde det ikke, altså.

De ulike konseptene deres har ulike målgrupper, forklarer han. Panelet har seere helt ned i 10–12 år, mens podkasten er ment for de på 20 pluss.

– Når de veiene der krysses, så er det helt jævlig.

– Dere klarte å dra det i land?

– Jeg føler at Vegard klarte å dra det i land.

Vil gi folk en pause

Selv om jobben er gøy, innrømmer Morten at både han selv og Vegard går gjennom noen kriser innimellom.

– Der vi tenker at vi må slutte å bruke tiden vår på «Mamma til Michelle» og heller begynne i Røde Kors og redde den tredje verden. Men så innser vi at vi ikke er kapable til å gjøre noe viktig.

– Gjør dere ikke noe viktig, da?

Jo da. Før tenkte jeg: «Herregud, hva faen er det jeg bruker kapasiteten min på?». Men nå ser jeg at vi har begynt å få til noe som ikke er så langt unna viktig.

Han håper å gi folk et lite friminutt fra den norske hverdagen, som «stort gjerne består av syv grader, havregrøt og lett regn». Få dem til å le litt og drømme seg bort. Selv leste han Se og Hør «som en gal» da han var barn, av nettopp samme grunn.

– Så jeg innser at det er ganske kult å få muligheten til det, altså.

Bekymringsløs ungdomstid

Morten savner sin egen ungdomstid. Da hørte han til gjengen som hadde bordet i kantinen på skolen som ble kalt for «Frikarbordet». Der fikk ingen andre enn hans vennegjeng sitte. De sydde sine egne slengbukser, hørte på Patti Smith og Led Zeppelin, var medlem av Rød Ungdom og diskuterte likestilling.

– Det var helt bekymringsløst og deilig. Vi var en veldig sammenknyttet gjeng, som festet mye og lå med hverandre og ... Det var helt magisk. Det var liksom oss mot verden, forteller han.

Vennegjengen har fortsatt kontakt i dag.

– De synes sikkert jeg er litt «sellout». De har blitt voksne, fine folk, mens jeg drikker blogger-juicer og lager TV på «Ex on The Beach» og «Paradise Hotel».

– Hva skal du bli når du blir stor?

– Rik. Jeg har en drøm om å starte en nettside der 20 prosent av inntektene – før mente jeg det skulle være 50 ... – går til veldedighet og resten til meg.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om