Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas, Scanpix

Canal Digital og TV 2 forhandler fortsatt: Et ekstra døgn

TV 2 og Canal Digital forhandler fortsatt om prisen på formidlingen av TV 2s kanaler natt til fredag. Avtalen utløp ved midnatt, men partene er blitt enige om å gi hverandre et ekstra døgn på å bli enige.

dag.kjorholt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har fortsatt ikke fått noen beskjed fra forhandlings-teamet, så vi avventer, sier Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital, til VG klokken 23.58 torsdag.

Ifølge Kampanje var det stor avstand mellom partene helt inn til forhandlingenes innspurt. Nettstedets kilder beskriver forhandlingene som intense.

TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand opplyser til VG like over 02 natt til fredag at partene har gitt hverandre et ekstra døgn:
– TV 2 og Telenor har blitt enige om å fortsette forhandlingene på overtid og har gitt seg selv et ekstra døgn til å komme frem til en enighet. Canal Digital-kundene beholder tilgangen til TV 2s kanaler i perioden det forhandles, sier hun.

les også

TV 2 mot Canal Digital: Kjemper om flere hundre millioner

Sandstø har tidligere sagt til NTB at om partene ikke blir enige om en ny avtale innen 1. juni, kan konsekvensen være at TV 2s kanaler ikke vil være tilgjengelige for kundene til Canal Digital.

Det forhandles om hvor stor del av TV 2s programinnhold Telenor-eide Canal Digital skal ha rett til å vise på fjernsyn og i sine strømmetjenester, og hva Canal Digital skal betale for å ha TV 2 i sine kanalpakker. Et brudd mellom partene kan ramme nær én million husstander.

les også

Over én million seere kan miste TV 2

– De sitter og forhandler enda. Vi er i dialog og jobber mot fristen, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til VG klokken 23.18 torsdag.

I en melding som ble lagt ut på TV 2s intranett for et par uker siden, skrev TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes at en konflikt kan bli utfallet.

les også

TV 2 sier nei til å søke konsesjon

– Vi skal gjøre alt i vår makt for å finne gode løsninger med Telenor helt fram til fristen, heter det i meldingen som Kampanje fikk tilgang til.

Det er Canal Digitals parabol- og kabel-TV-kunder som risikerer svarte TV 2-skjermer knappe to uker før fotball-VM begynner, et arrangement TV 2 har rettighetene til å vise sammen med NRK.

Fjernsynskanalen krever et sted mellom 216 og 288 millioner kroner mer i året enn de gjør nå. Kanalen mener kravet vil føre til at Canal Digital betaler nærmere markedspris for distribusjonen.

les også

Canal Digital beskyldes for ulovlig fotballbløff

Etter det avisen kjenner til, forhandles det også om distribusjon av strømme-TV.

– TV 2 har også åpnet opp for at du kan se TV 2-kanalene midlertidig kostnadsfritt i deres strømmetjeneste dersom vi ikke kommer til enighet. Mer detaljer må vi eventuelt komme tilbake til dersom det skulle bli aktuelt. Nå jobber vi på spreng for å lande en avtale med TV 2 innen fristen, skriver Canal Digital i en e-post som ble sendt ut til kundene natt til torsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder