VIL HA MER PENGER: TV 2-sjef Olav T. Sandnes bruker prisen på en kroneis som et bilde på hvor mye mer vil kanalen vil ha betalt fra Canal Digital. Foto: Eivind Senneset / TV 2

Forhandler på overtid av overtiden - fare for svarte TV 2-skjermer

Ett døgn ekstra var ikke nok: Canal Digital og TV 2 er fortsatt ikke enige om en ny avtale som gjør at Canal Digitals en million kunder får beholde TV 2s kanaler.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Begge parter håper i det lengste på at de blir enige, men ved 13-tiden lørdag formiddag var det fortsatt ingen avklaring, sier kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital til VG.

Da VG snakket med Sandstø lørdag morgen, var svaret dette samme: Forhandlingsteamet tar den tiden de trenger.

– Nå har de forhandlet halvannet døgn på overtid?

– Ja, men de tar mer hensyn til forhandlingenes gang enn fristen som ble satt. Vi vil forhandle så lenge som nødvendig, med mål om å få til en avtale, sier Sandstø.

– At man tar seg god tid, betyr det at partene nærmer seg hverandre?

– Så lenge vi forhandler, så er det noe å forhandle om, sier Sandstø.

Natt til fredag risikerte over en million Canal Digital-kunder å miste alle TV 2-kanalene, dersom de to partene ikke kom til enighet. Da de ikke ble enige innen fristen, ga de likevel hverandre et ekstra døgn - i første omgang.

Nå er man altså godt på overtid av overtiden.

KOMMUNIKASJONSSJEF: Tormod Sandstø, Canal Digital Foto: TELENOR

les også

Statsråd (snart 40) spurt om leg på Gardermoen

Dermed er det altså fortsatt i det blå om TV-distributørens kunder får svarte skjermer eller om man nærmer seg en avtale.

– Vi håper selvfølgelig at vi klarer å komme til enighet med Telenor. Vi har masse spennende innhold på TV 2 som vi ønsker at våre seere skal få se, sa Willand til NTB i 22.30-tiden fredag kveld.

les også

Dette risikerer TV 2-seerne å gå glipp av

Det partene forhandler om er hvilken pris Telenor-eide Canal Digital må betale, og hvilke TV 2-kanaler de kan vise.

For to år siden var det også uenighet mellom Canal Digital og Discovery, som gjorde at kundene fikk opp svarte TV-skjermer i stedet for TVNorge-kanalene:

Kjemper om flere hundre millioner

TV 2 krever et sted mellom 216 millioner og 288 millioner mer i året fra Canal Digital enn det som ligger i dagens avtale, etter det VG forstår.

Dette kravet, vil etter TV 2s syn, gjøre at Canal Digital betaler nærmere markedspris for distribusjonen, tilsvarende det andre distributører som Get, Altibox og RiksTV betaler.

Det er Canal Digitals parabol- og kabel-TV-kunder som risikerer svarte TV 2-skjermer mindre enn to uker før fotball-VM begynner, et arrangement som TV 2 har rettighetene til å vise sammen med NRK.

les også

Jo, super-været tar slutt – men ikke helt ennå!

I en e-post til sine kunder som ble sendt ut natt til torsdag lover Canal Digital kundene sine kompensasjon dersom TV 2s kanaler blir borte.

– TV 2 har også åpnet opp for at du kan se TV 2-kanalene midlertidig kostnadsfritt i deres strømmetjeneste dersom vi ikke kommer til enighet. Mer detaljer må vi eventuelt komme tilbake til dersom det skulle bli aktuelt. Nå jobber vi på spreng for å lande en avtale med TV 2 innen fristen, heter det i e-posten.

Canal Digital mister kunder

Canal Digital opplever nå at kunder strømmer til konkurrentene av frykt for å bli møtt med svarte skjermer når man vil se de ulike TV 2-kanalene.

les også

Stian Blipp avslører: – Det blir en jente!

RiksTV, som for øvrig er eid av både TV 2, Telenor og NRK, melder om betydelig økning i salget av nye abonnementer i takt med den økende medieomtalen av forhandlingene, skriver Kampanje.

– Det vi ser er at en større andel enn vanlig er kunder som kommer fra Canal Digital, sier Ole-Andre Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV.

Sandstø i Canal Digital vil ikke si noe om hvordan dette påvirker forhandlingene.

– Vår bransje er preget av tøff konkurranse, og vi jobber hardt hver dag for å vinne nye kunder. Så det er hverdagen vår, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder