HYLLET WENCHE: Øverst fra venstre: David Reistad, Gro Elisabeth Sille, Lars Erik Haugen og Tone Borchgrevink Foto: Krister Sørbø/VG

HYLLET WENCHE: Øverst fra venstre: David Reistad, Gro Elisabeth Sille, Lars Erik Haugen og Tone Borchgrevink Foto: Krister Sørbø/VG

Hedret Wenche med blomster og lys

(VG Nett) En rekke mennesker hedret i går hele Norges diva ved å legge ned blomster eller tenne lys ved Wenche Foss-statuen ved Nationatheateret.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG Nett har snakket med noen av dem som oppsøkte statuen mandag:

DAVID REISTAD (52):

Jeg jobber i renovasjonsvesenet og tømte søppel for henne der hun bodde før. Vi ble tatt imot med en helt spesiell varme og åpenhet. Hun var så opptatt av det medmenneskelige. Hun kom ut en gang i blant og tok seg tid til å snakke med oss. Jeg husker godt at første gangen var 2. oktober i 1998.

GRO ELISABETH SILLE (44):

- Det kan ikke være et eneste menneske som ikke blir berørt av hennes bortgang. Jeg var så heldig at jeg som musiker fikk jobbe sammen med henne på oppsetningen av Peer Gynt. Hun hadde en omtanke for andre mennesker som vi alle har noe å lære av.

LARS ERIK HAUGEN (21):

- Wenche Foss er min heltinne. Hun var venninne med min morfar da de vokste opp, og de var blant annet på sommerferier sammen. Selv gikk jeg på Elvebakken videregående skole, hvor jeg vant Wenche Foss-prisen for mitt kulturelle engasjement.

TONE BORCHGREVINK (69):

WENCHE-FAN: Nina Sole (60+) Foto: Krister Sørbø/VG

Hele min barndom og oppvekst representerte hun en uoppnåelig drøm. Jeg samlet på bilder av filmstjerner og et bilde i Hjemmet av henne og Toralv Maurstad glemmer jeg aldri. Hun var et ideal med sin omtanke for andre, sin kvalitet og stil. Det kommer aldri noen som henne igjen.

FIKK SJOKK: May Kristin Korsell (57). Foto: Krister Sørbø/VG

NINA SOLE (60+):

Wenche Foss er den eneste teaterdivaen vi har hatt og har betydd noe for alle. Hun var så engasjert og oppegående helt til det sist, og hele tiden med et glimt i øyet. Jeg hørte at hun hadde gått bort da jeg var på jobb, og tok helt spontant med lys for å hedre henne.

MAY KRISTIN KORSELL (57):

Selv om hun ikke har vært i form den siste tiden var det likevel ett sjokk å høre at hun har gått bort. Wenche Foss har vært i hjertet mitt i alle år. Hun var god, snill, varm, gøyal, klok og skarp, og alltid med en god replikk. Jeg ønsket å hedre henne med å legge ned blomster.

Protokoll: Se folkets siste hilsen til Wenche

VGVT: Se klipp fra divaens siste film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder