LEGGER NED OG STARTER OPP: Anna Rasmussen er en av landets mest populærer mammabloggere. Her er hun med sønnen William (da 4 uker) på fanget i januar. Foto: Marie Von Krogh , VG

Legger ned «Mamma til Michelle»

En av Norges mest leste blogger, «Mamma til Michelle», legges ned. Men bloggeren bak, Anna Rasmussen (19), varsler at hun kommer tilbake i ny blogg-drakt.

 • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fire år gammel

Det har stormet rundt bloggeren Anna Rasmussen den siste tiden. Etter flere års blogging om mammalivet på «Mamma til Michelle», fikk hun kraftig kritikk da hun opprettet en Instagram-konto for datteren på fire år som raskt fikk 17.000 følgere.

VGTV: Mamma til Michelle svarer på kritikken.

Onsdag kveld fortalte Anna Rasmussen på bloggen at hun nå legger den ned.

– For meg er dette en av de største stegene innen min karriere jeg har tatt. Jeg har nemlig bestemt meg for å legge «Mammatilmichelle» bak meg! Jeg har tatt et valg jeg er rimelig sikker på er det beste jeg har gjort. Jeg skal ikke slutte å blogge, men legge bort fokuset på å være en god mamma, skriver hun i innlegget.

– Ville bevise at hun er god mor

Hun forklarer videre at målet med bloggen var å bevise for «hele landet» at hun er en god mamma, «og det har jeg pigede klart». Dermed vil Rasmussen gå videre.

Les mer: Toppblogger om skattetallene: – Mange synes det er ufortjent.

Men det betyr ikke at hun slutter å blogge. Derimot melder hun overgang til United Influencers og skal i likhet med Fotballfrue tidligere, nå begynne å blogge under sitt eget navn.

– Jeg skal skifte bloggplattform, og starter om en liten stund å blogge fra annarasmussen.no. Dette er meg, og det er på tide å vise frem hvem JEG er! For utrolig nok så er det ikke så mange som vet hvem det er, skriver hun.

Rasmussen forteller at det første blogginnlegget på ny blogg allerede er skrevet, og at det kommer om en måneds tid. Der lover hun også forklaring på «ting og tang».

Les også: Slik tjener toppbloggerne millioner.

Bloggeren har vært åpen om personlige ting på «Mamma til Michelle», og har de siste dagene publisert innlegg der hun skriver om ensomhet og sammenbrudd.

I en sak i Dagbladet forrige uke, forteller hun at hun brøt sammen og at hun skulle trappe ned på bloggingen. Da hadde hun lagt ut et blogginnlegg med tittelen «Jeg kan ikke leve som dette», hvor hun blant annet skrev:

– Jeg orker ikke mer... Jeg har nådd et punkt der jeg ikke har noe valg på å gi opp eller snu. Jeg må snu nå, men jeg blir dyttet i feil retning. Jeg klarer ikke mer nå, please stop. Ikke dytt meg lengre nå.

– Skjult smerte over tid

Etter et døgn borte fra blogg og sosiale medier, skrev hun at kroppen hadde sagt stopp.

– Når jeg har skjult smerte over tid, så eksploderer det til slutt. At jeg har det bra eller ikke er overhodet ikke deres feil. Som sagt, det er bare min egen, skriver Rasmussen i innlegget.

Julie Holst Berntsen er daglig leder i United Influencers, plattformen Rasmussen nå går over til. Hun forteller at de lenge har hatt kontakt med bloggeren.

– For litt siden kom hun til oss og fortalte at nå følte hun seg klar. Vi er glade for at hun ser på oss som et riktig sted for å bygge sin profil videre under navnet Anna Rasmussen, skriver Berntsen i en e-post til VG.

Hun sier også at navneskiftet på bloggen er et ønske fra Rasmussens side.

– Hvilke vurderinger har dere gjort rundt de tingene Rasmussen har blogget om de siste dagene, der hun blant annet skriver at hun ikke orker mer, opplever stort press og blir dyttet i feil retning?

– Vi styrer ikke det profilene våre skriver om, men støtter dem der de ønsker det, svarer daglig leder.

«Fotballfrue»: – Jeg er så utrolig lei meg.

Mandag slapp bloggeren, som de siste månedene har vært basert på Kypros der hun hadde planer om å bo ett år, nyheten om at hun kommer til å flytte hjem til Norge og Stavanger, der hun har kjøpt seg sitt første hus.

– Det er der vi hører hjemme. Det er det jeg vil bli! Stavanger er mitt barndomshjem, og etter å ha dratt bort derfra, så har jeg lært at det er der jeg også vil at mine barn skal vokse opp! skriver småbarnsmoren.

Saken oppdateres.

Les også

 1. Blogging er blitt «big business»: Toppblogger (19): – Mange synes det er ufortjent - noe jeg vet det ikke er

  Tobarnsmor Anna Rasmussen (19) driver Norges mest leste blogg, «Mamma til Michelle».
 2. Newton-Line om mobilbruk i barseltiden: – Ikke la øyeblikket gå fra deg

  De første månedene etter at NRK Newtons Line Jansrud (29) fikk sønnen Mio, var som hun var borte fra verden.
 3. Tone Damli ble slått av Sophie Elise: – Helt kanon!

  Tone Damli (27) bøyer seg i støvet for sin syv år yngre bloggkollega.
 4. Kjendisbloggere får reklamerefs

  Tone Damli (27), Sophie Elise Isachsen (20), Marna «Komikerfrue» Haugen (34) og 18 andre av Norges største…
 5. «Fotballfrue»-sponsor om avsløringene: - Leit

  Samarbeidspartnere til omstridte «Fotballfrue» forsvarer ikke bloggjukset, men har fortsatt tillit til Caroline Berg…
 6. Berg Eriksen beklager fototukling

  Bloggeren Caroline Berg Eriksen (27) deler bilder fra sitt liv med 100.000 daglige blogglesere.

Mer om

 1. Reality-TV
 2. Blogging

Flere artikler

 1. «Mamma til Michelle» ut mot United Influencers: Var mest opptatt av å endre meg

 2. Bloggere til motmæle mot «Mamma til Michelle»

 3. John Arne Riise støtter «Mamma til Michelle»-blogger Anna Rasmussen

 4. Mamma til Michelle: – Bryllupet er avlyst

 5. «Mamma til Michelle»: – For stort fokus på å være en «god profil»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder