GOD TONE: Helle Thorning Schmidt forteller i et nytt intervju om en ellevill fest hos daværende statsminister Jens Stoltenberg, i 2008. Her fra årsmøtet til SAMAK i 2011. Foto: Krister Sørbø , VG

Thorning-Schmidt forteller om en fuktig kveld med Jens Stoltenberg

Danmarks tidligere statsminister deler historien om da hun og Jens Stoltenberg drakk Gin & Tonic under innvielsen av statsministerens bolig for syv år siden.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I et intervju på det danske TV-programmet «Cecilies Bogshow» forteller Helle Thorning-Schmidt (48) om en fest hun hadde sammen med daværende statsminister Jens Stoltenberg (56) for syv år siden, skriver danske TV 2.

– For mange år siden – da min veldig gode venn Jens Stoltenberg hadde fått en ny bolig – tenkte han at han måtte ha noen venner på besøk, for å innvie boligen.

Slik åpner Thorning-Schmidt svaret på programleder Cecilie Frøkjærs spørsmål om historien den tidligere statsministeren deler med programmets andre gjest – forfatter Liza Marklund (53).

Les også: Thorning-Schmidt gikk av som partileder etter valgnederlag

– Vi drakk altfor mye

– Han inviterte Mona Sahlin, som da var leder av Socialdemokraterna, og meg. Av en eller annen grunn befant Liza seg også i Oslo den dagen, så Mona ringte henne og ba henne komme for å ta en drink, forteller hun lattermildt, og fortsetter:

LATTERMILDT: Helle Thorning-Schmidt møtte Nato-leder Jens Stoltenberg under et EU-møte i Brussel i sommer. Foto: Darren Staples , Reuters

– Vi, tre kvinner og Jens, løp rundt med hver vår Gin & Tonic for å prøvesitte alle sofaene i huset – og vi drakk altfor mye, det må jeg få si. Til slutt endte vi med å gå ut på byen, hvor vi møtte noen svenske og norske forfattere og simpelthen hadde en fest.

Svenske Marklund har heller ikke glemt den fuktige kvelden, og klarer ikke holde latteren tilbake da hun skal forsøke å gjengi hva som skjedde.

– Jens sto med jakken på i gangen da vi skulle dra på byen, og sa «nei, jeg kan ikke ...». Han var jo statsminister, flirer hun.

– Men vi andre kunne gå ut, ler Thorning-Schmidt, og presiserer at det som skjer i Oslo blir i Oslo.

Tidligere i år ble det kjent at Nato-sjef Jens Stoltenberg tok nachspielet på McDonalds, sammen med blant andre Trond Giske og AUF-leder Eskil Pedersen.

Tirsdag denne uken skrev VG at Helle Thorning-Schmidt kan tenke seg å bli FNs høykommissær for flyktninger. Les saken på VG + (krever innlogging)

Det har ikke lykkes VG å få en kommentar fra Jens Stoltenberg.

Husker du denne? Smil! Er dette årets mektigste «selfie»?

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder