VILLE BIDRA: Rihanna ønsket å holde en gratiskonsert til minne om Freddie Gray i Baltimore, men fikk avslag. Her fra en konsert i Telenor Arena.

VILLE BIDRA: Rihanna ønsket å holde en gratiskonsert til minne om Freddie Gray i Baltimore, men fikk avslag. Her fra en konsert i Telenor Arena. Foto:Trond Solberg,VG

Rihanna ble nektet å synge under demonstrasjon i Baltimore

Stjernen ønsket å vise sin støtte til afroamerikanske Freddie Gray, som døde i politiets varetekt, ved å holde en gratiskonsert og gå i demonstrasjonstog. Det sa politiet nei til.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En representant for Rihanna skal ifølge lokalavisen The Baltimore Sun ha sendt en forespørsel til Baltomore-politiet der det går frem at artisten ønsket å spille en gratiskonsert i forbindelse med markeringen av dødsfallet på afroamerikanske Freddie Gray, i april.

Gray døde på sykehuset 19. april, én uke etter at han ble pågrepet av politiet, siktet for å være i besittelse av en kniv. Dødsfallet utløste voldsomme opptøyer i Baltimore, og det ble tatt ut tiltaler mot seks politifolk.

Ønsket å bidra

DEMONSTRERER: Dødsfallet på Freddie Gray som ble arrestert av politiet i april rystet innbyggerne i Baltimore. Foto:Thomas Nilsson,VG

I en melding sendt til Baltimore-politiets talsmann Eric Kowalczyk, samt til politiets pressetjeneste, datert til 1. mai 2015, skriver en betjent ifølge The Baltimore Sun at han har snakket med en representant for Rihanna.

«Han sa at Rihanna ønsker å gå i demonstrasjonstog, i tillegg til å spille en gratiskonsert», skriver politimannen, og fortsetter:

«Han la til at hun vil ankomme i fly, og i et forsøk på å unngå pressen vil hun ta toget til byen. Han presiserte også at han håpet på ekstra sikkerhetstiltak fra politiets side».

Låtanmeldelse: Rihanna/Kanye West/Paul McCartney - «FourFiveSeconds»

Politet avslo

I en rapport datert samme dag som henvendelsen fra superstjernen, ved navn «Mulig Rihanna-konsert på Penn & North» (gate i Baltimore journ.anm), kommer det imidlertid frem at politiet har avslått forespørselen.

«Ingen tid gitt. Politiet hevder de ikke har tillatelse, så det vil ikke godkjennes», står det, uten noen vidre forklaring.

Istedet holdt artisten Prince en støttekonsert i Baltimore bare dager senere, og samlet inn 35.000 dollar, ved hjelp av Tidal, som streamet konserten.

Tidligere denne måneden sjokkerte Rihanna med en brutal musikkvideo der hun setter kniven mot strupen på danske Mads Mikkelsen.

BAKGRUNN: Flere detaljer om hvorfor det ble opptøyer i Baltimore

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder