- Kan jeg akseptere Camilla, kan alle

WINDSOR (VG) Med heltemodig innsats reddet prinsesse Diana uteliggeren Phil Ward (48) fra drukningsdøden. Nå er han først i tilskuerkøen utenfor Windsor slott.

Stig Tore Laugen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

TAKKER DIANA: Phil Ward kan takke prinsesse Diana og en finsk turist for at han lever. Nå ber han alle støtte opp om giftermålet til prins Charles og Diana Parker Bowles. Foto: Terje Visnes

I knallgul jakke sitter 48-åringen på en hvitmalt benk utenfor bryllupslokalet. Ved siden av seg har han en trillevogn svøpt i et håndkle med bilde av gifteklare prins Charles og Camilla Parker Bowles. På toppen har iren plassert en brosjyre om brudeparet. Idet VG slår av en prat, er han i tillegg i ferd med å tape på et britisk flagg.

- Jeg ville ikke vært her på jorden i dag hadde det ikke vært for Diana. Jeg hadde vært død, forteller Ward til VG - med en alvorlig mine.

For 11 år siden ble uteliggeren reddet av prinsesse Diana etter å ha falt i vannet. Prinsessen hadde avsluttet joggeturen sin i Regent Park i London, da hun så at en person var i ferd med å bli trukket under. Sammen med en finsk student fikk hun dratt Ward inn på land.

Vondt av Camilla

- Vi bør aldri glemme Diana. Spesielt ikke på bryllupsdagen. Men vi bør alle velsigne dette bryllupet og ønske prins Charles og Camilla Parker Bowles all mulig lykke. Det fortjener de. Jeg har vondt av Camilla, som har fått så mye negativ publisitet Å si at hun ødelegger Dianas minne, er nonsens. Verden vil aldri glemme Diana uansett, forteller Ward.

Nyheten om prinsessens redningsdåd gikk verden over. Diana besøkte også selv Ward på sykehuset. Til slutt ble det så mye publisitet at den anonyme uteliggeren skiftet navn fra Martin O'Donoghue.

- Prinsesse Diana ville ha vært i bryllupet om hun hadde levd. Jeg tror hun ville ønsket at prins Charles og Camilla skulle bli lykkelige. Hun ville videre i livet, og var ferdig med Charles, sier Ward.

I 14 dager har han vært utenfor slottet i Windsor dag og natt. På bryllupsdagen i morgen håper han å stå i første tilskuerrekke.

- Jeg er den eneste som er gal nok til å være her så lang tid på forhånd, men jeg håper også at flere viser sin støtte til brudeparet. Det trenger de nå, sier Ward.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder